mann som peker på glasstavle med data-illustrasjon
Publisert 28. okt. 2019 10:41

8.-10. januar arrangerast Research Bazaar på UiO. På denne forskarfestivalen kan du lære og lære bort digitale verktøy og metodar som som gjer nytte for seg i forsking. Meld inn ditt bidrag no!

Publisert 4. okt. 2019 12:59

Etter en lang forhandlingsprosess har Unit, på vegne av UiO og andre forskningsinstitusjoner, inngått avtale med det akademiske forlaget Taylor & Francis.

nettsted
Publisert 26. aug. 2019 13:14

Du får nå tilgang til mer digitalt materiale i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek, nb.no. Vitenskapelig ansatte får direkte tilgang ved innlogging. Øvrige ansatte og studenter må først logge inn med Feide-id, deretter søke om tilgang ved et UiO-bibliotek.

illustrasjon bibliotek
Publisert 23. aug. 2019 10:21

Velkommen til ditt nye liv som student på UiO. Vi på biblioteket står klare til å hjelpe deg på veien, bare spør oss.

Logo Springer Nature
Publisert 27. juni 2019 11:39

På vegne av UiO og andre forskningsinstitusjoner har Unit, etter en lang forhandlingsprosess, inngått en intensjonsavtale med det akademiske forlaget Springer Nature om en 3-årig Springer Compact avtale fra 2020.

Bildet kan inneholde: Tekst, Logo, Tre, Font, Linje.
Publisert 6. mai 2019 13:02

Forskere ved UiO og OUS kan publisere sin forskning åpent tilgjengelig (open access) hos Elsevier, uten at det medfører ekstra kostnad for forskeren/forskningsgruppen. Publiseringskostnadene dekkes av UiO gjennom avtalen som nylig er inngått med utgiveren.

Mann skriver på papir og pc
Publisert 30. apr. 2019 13:44

Som forsker ved UiO og OUS kan du fra 1. mai publisere åpent (open access) hos Wiley, uten at det medfører ekstra kostnad for deg eller forskningsgruppen. Publiseringskostnaden dekkes av UiO.

UiOs Viserektor Åse Gornitzka og bibliotekdirektør Hanne Graver Møvig ved tidsskriftene i Georg Sverdrups hus
Publisert 23. apr. 2019 09:08

Som første land har Norge undertegnet en avtale med Elsevier som sikrer norske forskere å publisere åpent (open access) uten ekstra kostnad i de aller fleste av forlagets tidsskrifter.

Publisert 15. mars 2019 11:41

Forhandlingene med tidsskrifts-forlaget Wiley har resultert i en avtale om å gjøre artikler fra norske forskere åpent tilgjengelig.

Metallbokstaver fra trykkeri. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert 15. feb. 2019 14:33

Ansatte og studenter ved UiO får fortsatt tilgang til elektroniske tidsskrifter mens UNIT fortsetter forhandlingene med de fire store akademiske forlagene på overtid.