English version of this page

Åpen publisering hos Elsevier

Forskere ved UiO og OUS kan publisere sin forskning åpent tilgjengelig (open access) hos Elsevier, uten at det medfører ekstra kostnad for forskeren/forskningsgruppen. Publiseringskostnadene dekkes av UiO gjennom avtalen som nylig er inngått med utgiveren.

Avtalen innebærer at førsteforfattere / korresponderende forfattere tilknyttet UiO og OUS kan publisere fagfellevurderte forskningsartikler åpent i Elseviers rene OA-tidsskrifter og i abonnementstidsskriftene (hybrid). Artiklene publiseres med CC-lisens. Publiseringskostnaden (APC, article publishing charge) dekkes av UiO gjennom denne avtalen.

Avtalen gjelder for 2019. Det vil si at forfattere som har publisert hos Elsevier tidligere i år, vil få tilbud fra dem om å gjøre artikkelen åpen. Hvis det er betalt APC, vil denne bli refundert forskeren/forskergruppen av Elsevier.

Slik gjør du

Se våre veiledningssider om åpen publisering og få mer informasjon om hvordan publisere åpent hos Elsevier.

Avtalen gir også lesetilgang

Avtalen med Elsevier er inngått av Unit på vegne av UiO og andre institusjoner. Den omtales som en pilotavtale, og Norge er det første landet som utforsker denne avtalemodellen sammen med Elsevier. I tillegg til å tilby åpen publisering for forfatterne på en enkel og god måte, sikrer avtalen også lesetilgang til godt over 2000 tidsskrifter.

Les mer

Se nyhetssaken fra 23. april med pressemelding fra UNIT.

Publisert 6. mai 2019 13:02 - Sist endret 2. okt. 2019 14:31