English version of this page

Ikke online-tilgang til PsycARTICLES og ProQuest

Tidsskriftpakkene fra PsycARTICLES og ProQuest Health Research Premium Collection er ikke lenger tilgjengelige etter 1.mars 2020. Ved UiO og OuS har vi hatt tilgang til disse tidsskriftpakkene gjennom Helsebiblioteket.  Oppdatering pr 23. mars: Få tak i artikler med "Get it now"

For 2020 rammer kutt i Helsebiblioteket kuttene de to tidsskriftpakkene PsycARTICLES og ProQuest Health Research Premium Collection. Det betyr at tidsskriftpakkene ikke lenger blir tilgjengelig fra 1. mars. PsycARTICLES inneholder ca. 120 tidsskrifter innen psykisk helse. ProQuest er den største pakken med over 4000 tidsskrifter og dekker et bredt spekter av temaer innen medisin og helsefag. 

Biblioteket kan skaffe deg artiklene 

Oppdatering pr 23. mars:

Biblioteket har nå satt opp tjenesten Get It Now som en midlertidig løsning for å skaffe tilgang til de fleste artikler fra APA. Søk opp aktuell artikkel i Oria. Når du får opp meldingen/lenka «UiO kan kjøpe tilgang til artikkelen» klikker du på denne. Fyll ut din UiO e-postadresse og hak av for «I agree...» i bestillingsskemaet, klikk «Accept». Artikkelen sendes til din e-postadresse i løpet av kort tid. Husk evt. å sjekke spam-filteret.
 
 
Trenger du en artikkel fra et av de berørte tidsskriftene, kan UB bestille dette inn for deg. 
  1. Gå til Oria og søk opp artikkelen. Du kan utvide søket til å inkludere materiale vi ikke har tilgang til. 

    Bildet kan inneholde: tekst, linje, font.

  2. Logg på med ditt brukernavn og passord for å bestille artikkelen. 

  3. Hvis du ikke finner artikkelen, klikk på “FINNER IKKE?” i toppmenyen. 

  4. Fyll inn detaljene om artikkelen du trenger. Gjerne med DOI-nummer om du har det.  
  5. Send inn bestillingen.   

Vi vil deretter gjøre vårt beste for å bestille inn materialet, og du får beskjed fra biblioteket når artikkelen er tilgjengelig for deg. Det kan ta litt tid før vi får inn artikler siden vi bestiller inn fra utlandet. 

Hva er Helsebiblioteket? 

Helsebiblioteket er en del av Folkehelseinstituttet, og får sine midler fra Helse- og omsorgsdepartementet. Helsebiblioteket gir tilgang til medisinske databaser og tidsskrifter for hele landet, og UiO og OUS har tilgang til ulike ressurser gjennom disse avtalene. 

Siden 2016 har Helsebiblioteket hatt økonomiske utfordringer på grunn av prisøkninger på innkjøpte ressurser og en svak norsk krone. Dette har medført kutt i tilbudet. Les mer om kuttene hos Helsebiblioteket.

Publisert 8. mars 2020 21:23 - Sist endret 7. apr. 2020 20:41