Søk om tilgang til ATEKST til forskning og studier

Atekst er en viktig tjeneste for søking i norske aviser for studenter og ansatte/forskere. For å møte behovet etter at artikkelkvoten for 2020 gikk tom, er det er nå etablert  en løsning som gir mulighet for søk i Atekst for de som har et særskilt faglig behov.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font.

Masterstudenter som jobber med ferdigstilling av masteroppgave, phd-kandidater og vitenskapelig ansatte kan søke ved å fylle ut skjemaet for tilgang til Atekst.

I løpet av to arbeidsdager vil godkjente søkere få tilsendt brukernavn og passord med to til fire ukers varighet.

Søknadsskjema for tilgang til Atekst

Hjelp til søk

Universitetsbiblioteket tilbyr veiledning i planlegging av søk og bruk av tjenesten for å gjøre det på en effektiv og hensiktsmessig måte som også reduserer antallet artikler det er nødvendig å laste ned. Bruk av tjenesten til massenedlastninger er ikke tillat. Bestill veiledning når du ber om tilgang.

Alternative avisarkiv

Nasjonalbibliotekets avisarkiv er en alternativ inngang til norske aviser, eller prøv tjenestenPressreaderfra Deichmann.

Publisert 20. apr. 2020 12:58 - Sist endret 20. apr. 2020 14:31