English version of this page

Velkommen til Universitetsbiblioteket

Velkommen til deg som er ny student, velkommen til deg som kommer tilbake! Vi gleder oss til å se dere og til å hjelpe dere med litteratur, søkehjelp og skrivehjelp. 

totebag med Einstein-sitat

Foto: UB, Juridisk bibliotek/Marianne Karlsen

Universitetsbiblioteket har mange avdelinger, delt inn i faggruppene jus, medisin, realfag og humsam (humaniora og samfunnsvitenskap). Her er oversikt over alle bibliotekene.

Fra 10. august åpner bibliotekene igjen, nesten som vanlig, men med noen koronatilpasninger. 

Leseplasser 

De fleste leseplasser og grupperom må bookes før du kommer. Det gjør du i TP, velg romtype lesesal. Veileding til hvordan du gjør det ligger øverst på siden.  

Noen plasser er drop-in, slik som sofagrupper og sitteplasser i enkelte soner.  

Litteratur og pensum 

I biblioteket finner du den litteraturen du trenger i studiet ditt, både i hyllene og digitalt. Vi har over 2 millioner bøker. Søk i uio.oria.no, klikk deg inn til digital versjon eller finn boka på hylla og lån i automaten. Du kan låne pensum helt gratis, sett deg på venteliste om boka er utlånt.  

Hjelp og veiledning 

Bildet kan inneholde: leketøy, lego, playset, bord, rom.
Bibliotekarer fra alle våre avdelinger står klare til å hjelpe. Foto: UB/Runhild Seim

Trenger du hjelp til å finne fram, spør oss! Vi er her for å hjelpe deg. Snakk med oss i biblioteket, send en melding, eller avtal veileding.

DU kan også se våre videoer om: 

  • Hvordan finne en bok
  • En introduksjon til søketjenesten Oria
  • "Min side" i Oria
  • Kildekritikk. 

Skrivehjelp 

Du kan få skrivehjelp på Akademisk skrivesenter. De holder til i HumSam-biblioteket, men er et tilbud til alle studenter på UiO. Der møter du andre studenter som er trente skrivementorer. Med de kan du diskutere dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen.  

På Søk & Skriv  finner du tips og råd til alle faser i skriveprosessen. 

Pass på deg selv, på hverandre, vask hendene og hold avstand, så gjør vi det beste ut av denne studiestarten og dette semesteret. 

Velkommen! 

Publisert 10. aug. 2020 11:13 - Sist endret 15. juni 2022 23:34