English version of this page

Nye e-bokavtaler med Taylor & Francis og Oxford University Press

Gjennom to nye avtaler får du nå tilgang til over 35 000 e-bøker hos Taylor & Francis og Oxford University Press via Universitetsbiblioteket.

I november ordnet UB tilgang til 2500 e-bøker hos Emerald. Nå har vi startet to nye Evidence Based Acquistion-avtaler med utgiverne Taylor & Francis og Oxford. Dette er en del av UBs strategiske satsning på mer brukerstyrt innkjøp.

Begge avtalene gir tilgang for ansatte og studenter ved UiO og ansatte ved OUS. Begge avtalene starter 1. desember 2021 og varer i ett år.

Taylor & Francis

Vi har tilgang til alle bøker hos Taylor & Francis innenfor Humaniora og samfunnsvitenskap (HSS) utgitt fra og med 2019. Vi får altså tilgang til alle nye bøker innenfor HSS som kommer på Taylor & Francis-plattformen i løpet av kommende avtaleperioden.

Oxford

Hos Oxford har vi det siste året hatt en avtale som har gitt oss tilgang til alle bøkene på Oxford Scholarship Online innenfor Science, Technology and Medicine (STM), og dessuten alle bøkene på Oxford Medicine Online. Denne avtalen utvides nå med tilgang til alt innhold på Oxfords Scholarship-plattform.

Her finner du e-bøkene

Du finner e-bøkene på nettsidene til:

Bøkene er selvfølgelig også søkbare i Oria.

Hva innebærer avtalen?

En Evidence Based Acquistion-avtale er en avtale som gir tilgang til en stor pakke med e-bøker i en lengre periode. På den måten kan UB gi et større tilbud av e-bøker enn det er mulig å gjøre ved tradisjonelt kjøp. Samtidig beholder vi tilgang til en rekke titler også etter at avtaleperioden er over. Da får UB en oversikt over bruk av e-bøkene og kan velge ut de vi ønsker å beholde i samlingen vår innenfor en forhåndsavtalt sum. Vi velger titlene vi vil beholde basert på både bruk og andre kriterier, for eksempel prioriterer vi pensumlitteratur.

Illustrasjon av e-læring: bøker inni en bærbar PC
Foto: colourbox
Publisert 8. des. 2021 11:00 - Sist endret 6. jan. 2022 10:39