UB ordner tilgang til enda flere e-bøker

Nå har du tilgang til over 2 500 e-bøker hos Emerald via Universitetsbiblioteket!

UB har startet en ny Evidence Based Acquistion-avtale med utgiveren Emerald. Emerald er en veletablert utgiver innenfor samfunnsvitenskap, men de har også en del titler innenfor helse, kriminologi og humaniora. Avtalen gir UiOs ansatte og studenter tilgang til alle e-bøkene. Avtaleperioden startet 15. november 2021 og varer i ett år.

Her finner du e-bøkene

Du finner alle bøkene på nettsiden til Emerald og bøkene er selvfølgelig også søkbare i Oria.

Hva innebærer avtalen?

En Evidence Based Acquistion-avtale er en avtale som gir tilgang til en stor pakke med e-bøker i en lengre periode. På den måten kan UB gi et større tilbud av e-bøker enn det er mulig å gjøre ved tradisjonelt kjøp. Samtidig beholder vi tilgang til en rekke titler også etter at avtaleperioden er over. Da får UB en oversikt over bruk av e-bøkene og kan velge ut de vi ønsker å beholde i samlingen vår innenfor en forhåndsavtalt sum. Vi velger titlene vi vil beholde basert på både bruk og andre kriterier, for eksempel prioriterer vi pensumlitteratur.

Illustrasjonsbilde av e-læring: bøker inne i en bærbar PC.

Publisert 18. nov. 2021 13:31 - Sist endret 18. nov. 2021 13:31