Digital bibliotekskranke

Victoria studerer statsvitenskap ved UiO og skriver for tiden bachelor-oppgave. Hun fikk både hjelp og motivasjon ved å besøke HumSam-bibliotekets digitale skranke i Zoom.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hode, hake, himmel.
Foto: Privat

Jeg trengte hjelp med å finne ut hvor jeg kunne finne artikler og annet som er aktuelle for min oppgave, og fikk god hjelp av bibliotekaren i den digitale skranken. Hun viste meg hvordan en kan finne artikler som skal inneholde de ordene/tema du ønsker. I mitt tilfelle fant vi sammen artikler som var om akkurat det jeg holder på med, sier Victoria Ovedie Chruickshank Langø.

Bibliotekets viktigste oppgave er å gjøre studiehverdagen lettere for studentene, og det skal være enkelt å spørre oss om hjelp. Hvis du ikke har mulighet til å dra til Blindern, kan du gjøre som Victoria og besøke Veiledingsvakten - vår digitale skranke i Zoom. Akkurat som i de fysiske lokalene får du snakke med en hyggelig bibliotekar som hjelper deg med alt fra litteratur og søking til referanser og EndNote. Den digitale skranken er et drop in-tilbud, og du behøver ikke avtale tid på forhånd.

 Jeg anbefaler virkelig andre å oppsøke Veiledningsvakten. Jeg fikk faktisk mer motivasjon til å skrive oppgaven min, noe som kan være vanskelig å ha på grunn av situasjonen vi er i nå, avslutter Victoria.

Les mer

Veiledningsvakten på HumSam-biblioteket - mandag-fredag kl 12-14 på Zoom.

Publisert 2. mars 2021 11:22 - Sist endret 3. mai 2021 11:04