English version of this page

Digital hjelp fra Juridisk bibliotek

Juridisk bibliotek kan hjelpe deg digitalt selv om vårt bibliotek i Domus Juridica er stengt.

Oppdatert 7. april 2020

Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Vårt fysiske bibliotek er stengt, men vi er åpne på nett! Trenger du hjelp til henvisningssjekken, søke etter litteratur eller har andre spørsmål kan vi hjelpe deg. Kontakt oss på:

Litteratur fra samlingen

Du kan dessverre ikke bestille bøker eller artikler i Oria så lenge biblioteket er stengt. Fra 14. april kan ansatte og studenter ved UiO bestille litteratur via vårt take away-bibliotek.

Elektronisk litteratur og juridiske kilder

Studenter og ansatte ved UiO har tilgang til alle våre digitale ressurser hjemmefra, mens utvalget dessverre er begrenset for deg som ikke tilhører UiO.

Du finner lenker til de mest brukte juridiske kildene via fagsiden for jus. Her finner du også gode oversikter over hvor  du kan finne juridiske e-bøker og juridiske artikler.

I Oria finner du litteratur, både fysisk og digital, som biblioteket har kjøpt inn. Hvis du bare vil se det vi har digitalt kan du søke etter kun elektroniske ressurser

Se også veiledning om hvordan du leser artikler i Oria på nett for mer hjelp.Veiledningen kan også brukes for å lese e-bøker i Oria.

Åpne ressurser med juridisk litteratur

Flere forlag og innholdsleverandører åpner nå opp sine ressurser slik at flere får tilgang, og Universitetsbiblioteket har laget en samlet oversikt over åpne ressurser utenfor Oria.

Her finner du juridisk litteratur:

Cambridge UP

Cambridge University Press gir alle fri tilgang til over 700 fagbøker i Cambridge Core til utgangen av mai 2020.

Idunn.no

Universitetsforlaget har gjort alt innhold på Idunn.no åpent tilgjengelig for alle til bibliotekene åpner igjen. På Idunn finner du over 36 000 artikler og kapitler, over 70 tidsskrifter og en rekke vitenskapelige bøker.

Juridika

Juridika er en tjeneste som inneholder mange av bøkene i hovedlitteraturen til jusemner. Universitetsforlaget har gitt våre studenter tilgang via Feide frem til 15. april, men på grunn av bokavtalen gjelder dette ikke bøker fra i år og i fjor.

Nasjonalbiblioteket

Gir digital tilgang til pliktavleverte bøker, aviser og tidsskrift til alle gjennom Nettbiblioteket. Du logger inn via Feide. Les mer om tilbudet

Hvis du ikke har Feide, eller ikke får logget inn via Feide, så kan du søke om tilgang. Tilgangen gis for 8 timer av gangen.

Publisert 17. mars 2020 16:33 - Sist endret 7. apr. 2020 13:37