Sju tips til deg som er ny jusstudent!

Velkommen til deg som er ny student ved Det juridiske fakultet. Her finner du sju nyttige tips fra biblioteket.

Student som tar notater.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

1. Hent studentkortet

Studentkortet brukes som lånekort, og gir deg tilgang til Juridisk bibliotek fra kl. 5–24 hver dag. I tillegg kan du bruke studentkortet til å hente utskrifter eller kopiere på multimaskinene.

2. Du har tilgang hjemmefra

På UiO har du tilgang til mengder med digitale ressurser via Oria, og du har tilgang til alt hjemmefra

Oversikt over sentrale juridiske baser, som Idunn (idunn.no) og Rettsdata, finner du via fagsiden for jus.

3. Søk i Oria, hent boka på hylla og lån

Søk i Oria for å finne frem i bibliotekets samling. Bøker som står på hylla i Domus Juridica må du hente selv og låne på utlånsautomaten.

Bøker som er utlånt kan du reservere i Oria. Du får sms/e-post når boka kan hentes. Hentehylla står ved inngangen til biblioteket, og hentenummeret står i meldingen du får tilsendt.

Vanlig utlånstid er fire uker, og lån blir automatisk fornyet dersom det ikke er venteliste. Husk å levere bøker tilbake når lånetiden er ute slik at du slipper unødvendige gebyr.

4. Finn pensumlista i Leganto

Oversikt over pensum finner du i Leganto. I Leganto kan du sjekke om bøker er tilgjengelige på biblioteket, sette deg på venteliste hvis en bok er utlånt og du kan lese digitalt pensum.

Se vår video for å få en rask innføring i Leganto:

5. Bruk biblioteket

Juridisk bibliotek er en del av Universitetsbiblioteket i Oslo, og du kan bruke alle våre bibliotek og tjenester. I biblioteket finner du blant annet lese- og arbeidsplasser, og du kan skrive ut, kopiere og skanne.

Vil du bli med på en digital omvisning på Juridisk bibliotek? Våre bibliotekarer Sigrid og Cecilia viser deg rundt:

6. Kom i gang med Lovdata Pro

På jusstudiet bruker du Lovdata Pro i studiene og på eksamen. Vi har laget en guide for nybegynnere i Lovdata Pro, og her får du også tips fra erfarne studenter.

7. Spør oss

Spør oss for å få hjelp, veiledning eller få svar på spørsmål om biblioteket eller tjenestene vi tilbyr. Ta kontakt på:

Lykke til med studiene!

Publisert 18. jan. 2021 14:49 - Sist endret 20. jan. 2021 16:54