Perma.cc - varige lenker i litteraturlisten

Perma.cc er en tjeneste som hjelper forskere, studenter og andre faglige forfattere med å lage permanente lenker som aldri blir brutt. Tjenesten forhindrer råtne lenker.

Slik virker Perma.cc

Du fyller inn en URL på Perma.cc og får en ny permanent URL tilbake, som kan settes inn i litteraturlisten.

Perma.cc-lenker kan klikkes på som ordinære lenker. Lenken fører tilbake til Perma.cc-nettsiden hvor man ser både dagens versjon av nettsiden og den arkiverte versjonen lagret av Perma.cc med dato for når den ble arkivert.

Slik får du tilgang til Perma.cc

For å bruke Perma.cc må du opprette brukerkonto. Som enkeltperson kan du lagre opptil 10 lenker i måneden.

Blir du registrert bruker som en del av Universitetsbiblioteket kan du lagre ubegrenset antall lenker. Ønsker du å bli en "Organization User", send oss en e-post, så inviterer vi deg til vår organisasjonskonto.

Personvernerklæring

Universitetsbiblioteket gjør Perma.cc tilgjengelig for studenter og ansatte ved UiO. Bruk av Perma.cc er frivillig. Universitetsbiblioteket samler ikke inn personopplysninger om deg ved bruk av denne tjenesten. Vi gjør deg oppmerksom på at ved å bruke tjenesten godkjenner du personvernerklæringen til Perma cc. Vær oppmerksom på at når du lagrer lenker på vår organisasjonskonto, kan alle som er en del av samme organisasjon, se hvem som lagrer hvilke lenker.

Publisert 30. aug. 2017 11:11 - Sist endret 27. sep. 2022 11:58