English version of this page

Tilpass trefflisten

Du kan tilpasse trefflisten i høyremenyen. Materialtype, utgivelsesår, språk og bibliotek kan være fornuftige avgrensninger.

Sorter trefflisten

Trefflisten er sortert etter relevans. Du kan endre til å sortere etter dato, forfatter eller tittel.

Tilpass og avgrens søket 

Materialtype

Dersom du er ute etter et spesifikt format, kan du avgrense etter materialtype.

Utgivelsesår

Du kan velge et spesifikt år, eller et tidsrom for utgivelse. F.eks. utgivelser fra det siste året, eller bøker fra 50-tallet.

Språk

Gir deg kun treff på språket du velger. 

Bibliotek

Du kan velge å kun se treff fra et spesifikt avdelingsbibliotek ved å avgrense på [Bibliotek]. Husk at du kan låne fra alle UBs bibliotek, og det er mulig å bestille bøker til det biblioteket du oppholder deg på (dette kan ta noen dager). 

Vis mer

Du får i første omgang treff på artikler du har tilgang til som student/ansatt ved UiO eller OUS. Dersom du vil utvide søket til artikler vi ikke kan gi fullteksttilgang til, kan du hake av i denne boksen til høyre for trefflisten etter at du har søkt:

Artikler du ikke får fullteksttilgang til, kan bestilles.

Noen av artikkeldatabasene vi abonnerer på kan ikke søkes direkte i via Oria, f.eks. Lovdata og Atekst. Velg [Databaser] for å få oversikt over databaser for ditt fag, også de som ikke inkluderes i søket.

Personlig tilpasning

Huker du av for personlig tilpasning, kan du velge dine foretrukne fagområder. Dette vil gjøre at du kan få mer relevante treff for faget du velger.

Klikk på Personlig tilpasning rett over trefflisten for å velge foretrukne fagområder.

 

Publisert 12. des. 2017 11:22 - Sist endret 29. jan. 2020 12:20