Boksamtale: Veronica Danielsen om Nordlyset

Velkommen til boksamtale om det magiske nordlyset. Veronica Danielsen skal bokbades av astrofysiker Maria Hammerstrøm – dette blir en fysikers kjærlighetserklæring til det spektakulære naturfenomenet.

Bokforside og nordlys

Foto: Cappelen Damm

Når fargene danser på himmelen, virker det nesten som magi. Det er ikke rart at det har fått menneskene til å undre seg gjennom historien. I dag øker interessen for nordlys, samtidig som ny teknologi varsler nordlys og analyserer magnetismen i atmosfæren. Alle tegn tyder på at vi vil se mye nordlys i årene som kommer. Sola går inn i en aktiv fase, og vil få himmelen til å lyse opp i grønt, rosa, blått og rødt til undring og begeistring for oss som står under det.

Nordlyset er noe av det vakreste Norge har å by på, og Norge er det beste stedet å se nordlyset. Med litt hjelp fra denne boka blir det lettere å finne nordlyset på egenhånd. I tillegg lærer vi hva nordlyset er, og hva det kan fortelle om verden her nede på jorda.

Veronica Danielsen er fysiker, vitenskapsformidler og en skikkelig nordlysnerd. Hun elsker å lære nye ting og å dele det hun har lært med andre, blant annet gjennom vitenshow og i arbeidet som leksikonforfatter. Nordlyset er hennes første bok.

Maria Hammerstrøm jobber som frilanser med fokus på astronomiformidling og grafisk design. Hun har i tillegg skrevet "Den lille boka om universet."

Akademika kommer og selger boken. Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

______________

Etter boksamtalen inviterer vi publikum til å bli med ned til Domus Bibliotheca i sentrum for mer om nordlyset. Arrangementet "Sola og nordlyset: eksplosjonene som treffer oss" starter kl 18.

 

 

Emneord: nordlys, boklansering
Publisert 21. des. 2023 14:02 - Sist endret 3. jan. 2024 13:41