English version of this page

Hvordan søke?

I Oria finner du både trykte og elektroniske ressurser som bøker, tidsskrifter osv. I tillegg til ressurser som er tilgjengelige ved UiO kan du også søke i samlingene til mange andre norske fagbibliotek og i artikler og bokkapitler fra mange ulike databaser.

Søkeomfang

I søkeboksen kan du velge mellom tre ulike søkeomfang.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, teknologi, merke.

Universitetsbiblioteket
Når søkeboksen er innstilt på Universitetsbiblioteket, får du treff på både trykte og elektroniske ressurser som finnes i Universitetsbibliotekets egne samlinger.

Norske fagbibliotek
Hvis du endrer søkeomfang til Norske fagbibliotek, får du treff på både trykte og elektroniske ressurser som finnes i alle norske fagbibliotek, og som eventuelt kan bestilles.

UB digital
Hvis du ønsker å søke etter kun elektroniske ressurser, kan du velge UB digital. Da vil du ikke få treff fra de trykte samlingene.

Utvid søket utenfor bibliotekenes samlinger

Hvis du søker etter en artikkel og ikke får treff, kan du hake av i boksen "Utvid søket utenfor bibliotekenes samlinger" til høyre for trefflisten.

Da vil du i mange tilfeller finne artikkelen, med mulighet for å bestille den

Finner ikke?

Hvis du ikke finner boken du søker i [Norske fagbibliotek], er det fortsatt mulig å bestille den ved å klikke på [Finner ikke?], fyll ut og send inn skjemaet.

Trefflisten

Trefflisten er sortert etter relevans, dvs. at treffene som passer best med ditt søk, kommer øverst. Du kan også velge å endre sortering.

Klikk på posten du er interessert i for å få mer informasjon om dokumentet.

Hvis dokumentet er i trykt utgave, får du under [Finn og bestill] informasjon om hvor det befinner seg og i mange tilfeller mulighet for bestilling etter at du har logget på.

For å lese artikler i fulltekst, følger du en av lenkene under [Les online].

Lagre treff og søk

Oria gir deg muligheten for å lagre søket ditt. Merk at du da må være pålogget.

Du kan også lagre poster. Da velger du tegnestiftikonet til høyre på posten.

Du finner de lagrede søkene og treffene dine under Mine favoritter, som du kommer til ved å klikke på tegnestiftikonet til høyre i toppmenyen.

Publisert 9. des. 2019 11:39 - Sist endret 18. aug. 2020 09:27