English version of this page

GeoOnsdag: Mineralreaksjoner under lupen - Vitner fra fortiden og løsninger for fremtiden

Velkommen til ny GeoOnsdag. Denne gangen får vi foredrag fra førsteamanuensis Kristina Dunkel om mineralreaksjoner. 

 

Bilde av mineraler

Foto: Kristina Dunkel

Når det kommer til mineraler er ikke alt hugget i stein – mineraler er stadig i forandring. Vi skal se hvordan vi kan studere mineralreaksjoner for å lære om historien til Norges nasjonalstein. Du vil også få høre om hva slags mineraler som finnes i vaskepulver og hvorfor, og hvordan gruveavfall fra Røros kan brukes til å ta tak i miljøproblemer. 

Kristina Dunkel er geolog og førsteamanuensis i metamorf petrologi ved Institutt for geofag (UiO). Hun forsker vanligvis på mineralreaksjoner og -deformasjoner som skjer dypt i jordskorpen, men hun liker å komme opp i ny og ne for å studere reaksjoner som skjer litt nærmere oss menneskene på overflaten.

Om GeoOnsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredraget.

Arrangementet er åpent for alle. Det serveres kaffe/te. Arrangementet blir i tillegg strømmet til Realfagsbibliotekets YouTube-kanal. 

Emneord: GeoOnsdag, Geovitenskap, Mineraler
Publisert 27. mars 2023 12:43 - Sist endret 28. juni 2023 13:44