Boklansering: Inga Strümke – Maskiner som tenker

Velkommen til lansering av Inga Strümkes bok “Maskiner som tenker – algoritmenes hemmelighet og veien til kunstig intelligens”!

Bokforside og forfatterportrett

Foto: Kagge forlag

Hvor raskt går utviklingen av kunstig intelligens? Og hvordan kommer AI (Artificial Intelligence) til å påvirke livet vårt i årene som kommer?

Når du ikke klarer å slutte å scrolle på sosiale medier er det databaserte algoritmer du kan takke for minuttene du aldri får tilbake. Sommeren 2022 varslet en Google-ingeniør om et dataprogram som hadde blitt bevisst, og få måneder senere sendte norske lærere bekymringsmelding til Stortinget på grunn av en intelligent chatbot. Alt dette – fra algoritmer som påvirker enkeltpersoner, til intelligente dataprogrammer i samfunnet – koker ned til ett spørsmål: Hvordan fungerer kunstig intelligens?

I “Maskiner som tenker” skriver Inga Strümke om hvordan vi mennesker prøver å lage kunstig intelligens, om vi endelig er i ferd med å lykkes, og om vi i det hele tatt kan fatte hva den nye teknologien vil innebære.

Program

15:45 Dørene og bar åpner

16:00 Velkommen

16:15 Vi møter Strümke i samtale med forfatter og filosof Einar Duenger Bøhn og, leder i Norsk råd for digital etikk Leonora Onarheim Bergsjø.

17:00 Pause

17:15 Live-innspilling av Jøss med Andreas Wahl. Med seg for å fekte om fakta har han med kveldens stjerne Inga Strümke, Nrk-journalist Torkild Jemterud og partikkelfysikk-budeie Eli Bæverfjord Rye.

18:00 Mingling og boksignering. Pop-up baren har siste servering 18:30.

Inga Strümke har doktorgrad i partikkelfysikk, og forsker på kunstig intelligens ved NTNU. Hun er prisbelønnet formidler, og for mange er hun kjent gjennom sin faste teknologispalte i Morgenbladet og som gjest i programmet Abels tårn på NRK Radio.

______________

Vi stiller med pop-up bar for anledningen. Akademika kommer og selger "Maskiner som tenker". Arrangementet er gratis og åpent for alle. 

 

 

Emneord: Kunstig intelligens, boklansering
Publisert 8. mars 2023 21:04 - Sist endret 28. juni 2023 13:44