Popvit-festivalen 2023

På litteraturfestivalen Popvit hyller vi naturvitenskapen og forfatterne som formidler den. Vi gir deg en kveld med uhøytidelige, men faktabaserte bokbad, her byr vi på det det smale og det brede, og vi garanterer at du både blir underholdt og lærer noe nytt.

 

Logo og grafikk

Til årets festival kommer noen av Norges største og beste populærvitenskapelige forfattere. Du kan høre Anne Sverdrup-Thygeson snakke om sitt forhold til den myldrende og magiske skogen, Ellen Støkken Dahl skal sette ekle kjønnssykdommer under lupen, Anna Blix gir oss evolusjonær trøst i prat med Katharina Vestre og Reidar Müller skal fortelle om Norges naturhistorie gjennom 60 spektakulære steder han har besøkt.

Popvit holdes for sjette året på rad på Realfagsbibllioteket på Blindern. Så hold av datoen og kom og møt dine favorittforfattere i miljøet der forskningen foregår.

Program:

17:00 Velkommen 

17:10 Rede, pung eller livmor – Naturens spektakulære svangerskap. Anna Blix i samtale med Katharina Vestre.  

Vi skal få evolusjonær trøst ved å høre om dødelige kjønnsåpninger, tokjønnede snegler og elskovssyke delfinhunner. For til tross for at vi mennesker bærer babyene i kroppen i hele 9 måneder har vi det ikke så verst sammenlignet med flekkhyenen og andre dyr.   

17:40 Norge i bakspeilet – Med bobil gjennom 3 milliarder år. Reidar Müller i samtale med Eivind Torgersen.   

Bli med på kryss og tvers av Norge, fra de høyeste tinder til den innerste fjord og dypeste avgrunn når Reidar viser oss de spektakulære stedene som var med på å skape landet vårt. 

18:00 Pause  

18:15 Den sure svie – Kjønnssykdommene våre under lupen. Ellen Støkken Dahl og Harald Moi i samtale med Reidar Müller

Gonoré, kjønnsvorter, dryppert og paks - da er det endelig litteraturfestival. Lege Ellen Støkken Dahl skal hjelpe, informere og skremme oss om sykdommene i skrittet. På scenen får vi også besøk av professor Harald Moi som har mottatt IG Nobel for sin artikkel «Overføring av gonore via oppblåsbar dukke».   
 
18:45 Inn i granskauen – Den myldrende og gåtefulle skogen. Anne Svedrup-Thygeson i samtale med Eivind Torgersen.  

Vi tar deg med på en tur gjennom skogen og det myldrende mangfoldet av arter som lever i den. Skog dekker førti prosent av Norge og er hjem for to tredjedeler av alle artene våre, men skog er ikke bare skog. Kom og hør om skogsartenes intrikate samspill og om skogens betydning for vår historie og kultur.   

Baren åpner kl. 16:30, og holder åpent til kl. 20. 

Det blir popup-bar, noe digg å bite i, boksalg og mulighet for signering av bøker, og selvsagt knallgod stemning. Festivalen er helt gratis og åpen for alle.

 

Emneord: litteraturfestival, popvit, populær vitenskap
Publisert 28. juni 2023 12:20 - Sist endret 29. sep. 2023 09:52