AVLYST - Under kappa: Kua vs. hoppekrepsen

Arrangementet utsettes grunnet sykdom! Følg med for ny dato.

Velkommen til en blodig biologdebatt om hvem som er dyrerikets ekte superhelt når podcasten Under kappa har live-sending på scenen her på Realfagsbiblioteket. 

Illustrasjon ku og hoppekreps

Ill: Kirsti Winnberg 

Biologisk krigføring slik du aldri har sett det før!

Siden tidenes morgen har de to dyrene holdt seg til sitt. Kjemper på egne domener! Fryktet av resten av dyreriket! Nå, for første gang, skal de møtes til bitter og blodig debatt når vi skal finne ut: Hvem er den EGENTLIGE superhelten? Hoppekreps eller ku?! "Under Kappa" tar debatten.

I kuas prikkete og brautende hjørne står hennes fødte forkjemper, kufluencer Kirsti Winnberg! Med både forskning, formidling og en praktisk-biologisk tilnærming står hun knallhardt på kuas side og hevder ingen kan måle seg med hennes helbredende melk, godlynnede humør og landbruksnyttige funksjon. Hoppekreps, schmoppekreps, spør du henne. Har du noen gang lagd smør av hoppekrepstjerna melk? Ikke det? Nei, nettopp.

I hoppekrepsens planktongrønne hjørne står Under Kappas egne hoppekreps-fanboy Even Garvang. Det han mangler i antall followers på instagram tar han igjen med bred og sylskarp teoretisk biologikunnskap om alle arter og har landet på at den beste av dem alle, er hoppekrepsen. Ingen er sterkere, raskere eller smartere (relativt sett). Kan kua løpe 1000 ganger sin egen kroppslengde per sekund, eller gjøre nytte av havets søppel? Ikke det? Nei, nettopp.

Debatten modereres av Vidar Skogvoll, som har anskaffet seg fullbeskyttende rustning for anledningen - da han ikke kan garantere at melkespann og planktonklumper vil slenge veggimellom.

Vi lover fornærmelser, sylskarp retorikk, stråmenn OG STRÅKVINNER, og kanskje en liten dose realfaglig formidling når disse kjempene møtes til debatt på Realfagsbiblioteket. Vil du fortelle dine barn at du lå hjemme og sov da dyrerikets superhelt ble kåret? Nei? Kom til Realfagsbiblioteket da vel!

_____________________________________

Arrangementet strømmes til Realfagsbibliotekets YouTube-kanal.

Vi serverer kaffe og te, ta gjerne med matpakke!

 

 

Publisert 13. okt. 2023 17:19 - Sist endret 15. nov. 2023 19:24