Aktuelle saker

illustrasjon, åpen forskning
Publisert 11. okt. 2019 12:19

Universitetet i Oslo er medlem av The Guild. The Guild-samarbeidet er sett saman av 19 andre forskingsintensive universitet, som liknar UiO i volum og profil, frå 14 europeiske land. Rektor Svein Stølen er styremedlem. The Guild har kontor i Brussel for å kunne jobbe nært avgjerdsprosessar i EU.

Publisert 4. okt. 2019 12:59

Etter en lang forhandlingsprosess har Unit, på vegne av UiO og andre forskningsinstitusjoner, inngått avtale med det akademiske forlaget Taylor & Francis.

bokhylle, bibliotek, leser
Publisert 27. sep. 2019 10:42

Behovet for ett felles mediebudsjett på UB har vært diskutert flere ganger opp gjennom årene, senest i 2018 hvor notatet Veivalg i mediebudsjettet ble behandlet i  ledergruppen. På grunn av usikkerhetene rundt overgangen til åpen publisering og de pågående forhandlingene med de store tidsskriftforlagene, valgte vi imidlertid å utsette implementering på det tidspunktet.

personer, arbeid, pc
Publisert 24. sep. 2019 15:51

"Great academic breadth contributes to making Europe’s best comprehensive universities the strong research and education institutions they are." Slik åpner Svein Stølen og Åse Gornitzka sitt nylige innlegg i University World News. Vi ved UB er en del av et av Europas sterkeste breddeuniversiteter.

Bildet kan inneholde: himmel, natt, urbant område, arkitektur, byområde.
Publisert 10. sep. 2019 15:41

6. september feiret vi 20-årsjubileum for Georg Sverdrups hus. I den anledning holdt påtroppende leder Cecilia Ekström og tidligere overbibliotekar Svein Engelstad taler om UBs histoire og fremtid. Her er begge talene.

nettsted
Publisert 26. aug. 2019 13:14

Du får nå tilgang til mer digitalt materiale i Nasjonalbibliotekets nettbibliotek, nb.no. Vitenskapelig ansatte får direkte tilgang ved innlogging. Øvrige ansatte og studenter må først logge inn med Feide-id, deretter søke om tilgang ved et UiO-bibliotek.

illustrasjon bibliotek
Publisert 23. aug. 2019 10:21

Velkommen til ditt nye liv som student på UiO. Vi på biblioteket står klare til å hjelpe deg på veien, bare spør oss.

Bildet kan inneholde: mennesker, publikum, sosial gruppe, samfunnet, begivenhet.
Publisert 9. aug. 2019 14:01

Velkommen tilbake til UB og UiO etter sommerferien. Håper alle har fått koblet godt av og er klare for høsten og studiestart mandag 12.august.

Bildet kan inneholde: produkt, teknologi, data-tastatur, elektronisk apparat.
Publisert 4. juli 2019 14:09

Universitetet i Oslo har sammen med fem sterke partnere mottatt EU-midler til et prosjekt, som skal gi ny kunnskap om "transferable skills" og samtidig skape fundamentet for en fremtidig universitetsallianse.

Logo Springer Nature
Publisert 27. juni 2019 11:39

På vegne av UiO og andre forskningsinstitusjoner har Unit, etter en lang forhandlingsprosess, inngått en intensjonsavtale med det akademiske forlaget Springer Nature om en 3-årig Springer Compact avtale fra 2020.