Aktuelle saker

juridisk fakultet, domus juridica, nybygg, oslo
Publisert 16. jan. 2020 09:29

Vi er allerede i gang med andre uken og i full sving igjen. Under følger et knippe aktiviteter som møter oss første halvdel av 2020.

Domus Juridica
Publisert 6. jan. 2020 08:37

Juridisk bibliotek har flyttet til Domus Juridica, og åpner kl. 9.00 mandag 6. januar 2020.

Morgensol på UB, utsikt mot øst.
Publisert 18. des. 2019 12:55

Kjære kolleger.

Som ledere av UB kjenner vi sterkt på et ansvar for å forvalte en tradisjon, en historie, forskjellige vitenskapsområder, og ikke minst vår egen faglighet: bibliotek- og informasjonsvitenskap.

Bildet kan inneholde: produkt, utgangsenhet, teknologi, datamaskinikon, multimedia.
Publisert 13. des. 2019 14:17

Programmet for Research Bazaar er klart.  8.-10. januar kan du lære ulike verktøy som er nyttige i forskningsprosesse, blant annet for behandling, lagring og deling av forskningsdata.

studenter, gruppebilde
Publisert 9. des. 2019 16:09

På fredag 6. desember hadde UB et inspirerende møte med representanter fra studie- og forskningskomiteen i studentparlamentet og våre egne studentrepresentanter i UB-styret. Anledningen var «Studentstemmen» som et ledd i strategi 2030-prosessen.

diagram over de ulike basene man kan søke i i biblioteksøket
Publisert 9. des. 2019 14:15

Mandag 9. desember er søkeoppsettet i UiOs Oria endret. Det nye oppsettet har to ulike søkevalg, og standardsøket er i UiOs egne ressurser.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, design, moro, turistattraksjon.
Publisert 29. nov. 2019 11:20

Tirsdag denne uken var ledergruppa på omvising på nye Domus Juridica (DJ)  -  og for et bygg! Det flotte røde teglsteinsbygget rager majestetisk på Tullinløkka midt mellom Historisk museum og Nasjonalgalleriet, med nærhet til Universitetsplassen og fagmiljøene der. Domus Juridica er det nye bygget til Juridisk fakultet og Juridisk bibliotek.

Publisert 7. nov. 2019 15:10

Prosjektet "Fagbibliotek og systematiske oversikter" har som mål å opparbeide et kunnskapsgrunnlag til oppgaver knyttet til systematiske litteraturoversikter, og bidra til utvikling av nye tjenester innenfor forskningsstøtte.

velkomstsermoni for nye studenter på Universitetsplassen. Foto: UiO/Jarli&Jordan
Publisert 6. nov. 2019 10:37

Fra 1. oktober til 1. november har UiOs strategi vært ute på høring. UiO har gjennom det siste året invitert ansatte, studenter, eksterne samarbeidspartnere og samfunnet omkring i inn- og utland til å bidra med sine meninger.

mann som peker på glasstavle med data-illustrasjon
Publisert 28. okt. 2019 10:41

8.-10. januar arrangerast Research Bazaar på UiO. På denne forskarfestivalen kan du lære og lære bort digitale verktøy og metodar som som gjer nytte for seg i forsking. Meld inn ditt bidrag no!