Aktuelle saker

bilde av kandidaten og professoren ved disputas.
Publisert 6. feb. 2020 14:35

Andrea A. Gasparini har forsvart sin doktoravhandling med tittelen "Design Thinking for Design Capabilities in an Academic Library" ved Institutt for informatikk.

bibliotek, skrivesenter, feiring
Publisert 24. jan. 2020 13:26

23. januar hadde jeg gleden av å være tilstede på markeringen av 3-årsdagen til Akademisk skrivesenter. Et flott møte i skrivesenterets lokaler i HumSam-biblioteket; med skrivementorer, studenter og kolleger ved UB og UiO.

aviser
Publisert 22. jan. 2020 20:03

På grunn av en kraftig prisøkning og nye vilkår fra 2020, oppfordrer vi til at Mediearkivet Atekst kun brukes til forskning, ikke til daglig avislesning.

juridisk fakultet, domus juridica, nybygg, oslo
Publisert 16. jan. 2020 09:29

Vi er allerede i gang med andre uken og i full sving igjen. Under følger et knippe aktiviteter som møter oss første halvdel av 2020.

Domus Juridica
Publisert 6. jan. 2020 08:37

Juridisk bibliotek har flyttet til Domus Juridica, og åpner kl. 9.00 mandag 6. januar 2020.

Morgensol på UB, utsikt mot øst.
Publisert 18. des. 2019 12:55

Kjære kolleger.

Som ledere av UB kjenner vi sterkt på et ansvar for å forvalte en tradisjon, en historie, forskjellige vitenskapsområder, og ikke minst vår egen faglighet: bibliotek- og informasjonsvitenskap.

Bildet kan inneholde: produkt, utgangsenhet, teknologi, datamaskinikon, multimedia.
Publisert 13. des. 2019 14:17

Programmet for Research Bazaar er klart.  8.-10. januar kan du lære ulike verktøy som er nyttige i forskningsprosesse, blant annet for behandling, lagring og deling av forskningsdata.

studenter, gruppebilde
Publisert 9. des. 2019 16:09

På fredag 6. desember hadde UB et inspirerende møte med representanter fra studie- og forskningskomiteen i studentparlamentet og våre egne studentrepresentanter i UB-styret. Anledningen var «Studentstemmen» som et ledd i strategi 2030-prosessen.

diagram over de ulike basene man kan søke i i biblioteksøket
Publisert 9. des. 2019 14:15

Mandag 9. desember er søkeoppsettet i UiOs Oria endret. Det nye oppsettet har to ulike søkevalg, og standardsøket er i UiOs egne ressurser.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, design, moro, turistattraksjon.
Publisert 29. nov. 2019 11:20

Tirsdag denne uken var ledergruppa på omvising på nye Domus Juridica (DJ)  -  og for et bygg! Det flotte røde teglsteinsbygget rager majestetisk på Tullinløkka midt mellom Historisk museum og Nasjonalgalleriet, med nærhet til Universitetsplassen og fagmiljøene der. Domus Juridica er det nye bygget til Juridisk fakultet og Juridisk bibliotek.