English version of this page

Aktuelle saker

studenter, bibliotek
Publisert 16. aug. 2022 09:00

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere printer, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Lege jobber på en laptop.
Publisert 21. juni 2022 09:34

Skal du lage systematiske kunnskapsoppsummeringer? Da anbefaler vi nettkurset Cochrane Interactive Learning og verktøyet Covidence. Her kan du lese om innholdet i begge, og hvordan du får tilgang.

Bokforsider, regnbuemønster, vindu
Publisert 7. juni 2022 16:25

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker og skjønnlitteratur knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.

Bilde av smilende disputaskandidat med blomster i hånden.
Publisert 3. juni 2022 10:28

Live Håndlykken Kvale forsvarte 23. mai sin avhandling "Perspectives, roles, and knowledge transfer amongst stakeholders of research data sharing" for Ph.D.-program i samfunnsvitenskap, studieretning informasjons-, bibliotek- og arkivstudier.

Bildet kan inneholde: bord, stol, interaksjon, samfunnet, publikum.
Publisert 14. mars 2022 08:48

Et forskningsbibliotek med arbeidsplasser og læringsmiljø for studenter, en scene og møteplass for forskere og et sted å invitere verdensstjerner til Universitetet i Oslo. Det er nå ti år siden Realfagsbiblioteket åpnet dørene som kulturbærer og -formidler av naturvitenskap og matematikk midt på campus. Og for noen år det har vært.

Tegning av ulike kvinner
Publisert 7. mars 2022 10:54

Den 8. mars markeres den internasjonale kvinnedagen verden over. Denne dagen er både en kampdag og en dag for feiring. Vi har vi laget en liste med skjønnlitteratur som på ulike måter sier noe om kvinners liv i moderne tid.  Les en eller så mange du vil og bli inspirert.