Aktuelle saker

Illustrasjon av pensum. Illustrasjon: Rita Ho, (WMF) [CC0]
Publisert 15. mai 2019 12:05

UiO er nå i gang med prosjektet Digitalt pensum, som har som mål å få en helhetlig digitalisert løsning for både pensumlister og pensuminnhold. Prosjektet skal bidra til oppfyllelsen av et helhetlig digitalt læringsmiljø ved UiO.

Blomsterkvist foran HumSam-biblioteket
Publisert 13. mai 2019 14:26

Svein Engelstad takker av som leder for HumSam-biblioteket med disse refleksjonene om fortiden og tanker om fremtiden for Universitetsbiblioteket.

Bildet kan inneholde: Tekst, Logo, Tre, Font, Linje.
Publisert 6. mai 2019 13:02

Forskere ved UiO og OUS kan publisere sin forskning åpent tilgjengelig (open access) hos Elsevier, uten at det medfører ekstra kostnad for forskeren/forskningsgruppen. Publiseringskostnadene dekkes av UiO gjennom avtalen som nylig er inngått med utgiveren.

Bilde av medlemmene i CELL.
Publisert 3. mai 2019 11:04

Storsatsingen på studentaktiv læring på Det juridiske fakultet har fått 5 millioner fra DIKU til å utvikle innovative læringsformer.

Mann skriver på papir og pc
Publisert 30. apr. 2019 13:44

Som forsker ved UiO og OUS kan du fra 1. mai publisere åpent (open access) hos Wiley, uten at det medfører ekstra kostnad for deg eller forskningsgruppen. Publiseringskostnaden dekkes av UiO.

UiOs Viserektor Åse Gornitzka og bibliotekdirektør Hanne Graver Møvig ved tidsskriftene i Georg Sverdrups hus
Publisert 23. apr. 2019 09:08

Som første land har Norge undertegnet en avtale med Elsevier som sikrer norske forskere å publisere åpent (open access) uten ekstra kostnad i de aller fleste av forlagets tidsskrifter.

Påskeegg i Juridisk bibliotek. Foto: UB/Marianne Karlsen
Publisert 11. apr. 2019 12:43

Kjære alle sammen, som påskehilsen i år vil vi skryte av alles bidrag til UBs drift.

UBs ansatte skriv på flip-over. Foto: UB/Birgit Hvoslef Dahl
Publisert 28. mars 2019 12:56

Strategiarbeidet ved UB går no vidare med ni skriveoppdrag, som skal gje eit viktig kunnnskapsgrunnlag for sjølve strategien.

pc i biblioteket
Publisert 20. mars 2019 08:56

I forrige uke gikk det ut pressemelding fra Unit om at avtalen med Elsevier ikke blir fornyet.

Publisert 15. mars 2019 11:41

Forhandlingene med tidsskrifts-forlaget Wiley har resultert i en avtale om å gjøre artikler fra norske forskere åpent tilgjengelig.