Aktuelle saker

studenter, bibliotek
Publisert 13. aug. 2021 12:32

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere kopimaskin, og hvordan skaffer jeg meg pensum gratis? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

Bildet kan inneholde: verden, organisme, font, linje, øyevipper.
Publisert 11. juni 2021 14:01

De nye sidene for digitale forskningsmetoder gir deg oversikter og brukerveiledninger for digitale forskningsmetoder innen mange fagområder. Ressurssiden viser deg hvordan du kan ta metodene i bruk i din forskning.

Bildet kan inneholde: himmel, belysning, urbant design, skygge, veidekke.
Publisert 11. juni 2021 09:39

Året 2020 har på mange måter vært annerledesåret der store forandringer møtte oss over natten. Dette fikk raskt betydning for alle UBs lokasjoner og undervisningen ble lagt om på et par uker. Lenge spilte pandemien hovedrollen i nesten alle saker vi befattet oss med. På tross av dette vi si at det er et imponerende år vi har lagt bak oss. I går ble årsrapport UB 2020 presentert for Bibliotekstyret.

Bokforsider, regnbuemønster
Publisert 8. juni 2021 11:29

Universitetsbibliotekets samlinger inneholder mye skeiv litteratur. Her presenterer vi et utvalg av fagbøker, skjønnlitteratur og tegneserier knyttet til LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet. Listen er oppdatert i juni 2021.

Bokforsider
Publisert 2. juni 2021 13:08

Et år etter opptøyer og demonstrasjoner er Black Lives Matter-bevegelsen like aktuell. UBs leseliste gir deg aktuelle og historiske boktips for å forstå debatten rundt rasisme i Norge og resten av verden, fra Eg snakkar om det heile tida av Camara Lundestad Joof til Why I'm no longer talking to white people about race av Reni Eddo-Lodge.