Aktuelle saker

pc i biblioteket
Publisert 20. mars 2019 08:56

I forrige uke gikk det ut pressemelding fra Unit om at avtalen med Elsevier ikke blir fornyet.

Publisert 15. mars 2019 11:41

Forhandlingene med tidsskrifts-forlaget Wiley har resultert i en avtale om å gjøre artikler fra norske forskere åpent tilgjengelig.

Bybilde med buss, London. Foto: Eystein Gullbekk
Publisert 15. mars 2019 10:29

4.–6. mars var ledergruppa i London på studietur. Vi besøkte bibliotekene på King’s College og UCL, og British Library, tre ulike institusjoner valgt ut pga relevansen for vår egen aktivitet, og som kan være spennende samarbeidspartnere fremover.

Publisert 12. mars 2019 11:07

Etter lange forhandlinger er det nå klart at norske forskningsinstitusjoner ikke klarer å komme til enighet med forlaget Elsevier om en tilfredsstillende ny avtale.

Metallbokstaver fra trykkeri. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no
Publisert 15. feb. 2019 14:33

Ansatte og studenter ved UiO får fortsatt tilgang til elektroniske tidsskrifter mens UNIT fortsetter forhandlingene med de fire store akademiske forlagene på overtid.

Publisert 14. feb. 2019 10:05

Utdanningskvalitet er et område av stadig økende strategisk betydning for UiO. Gjennom utdanningssatsingen understreker UiOs ledelse at området krever fornyet forståelse av sammenhenger mellom UiOs samfunnsoppdrag: utdanning, forskning, formidling og innovasjon.

Bilde av mann i HumSam-biblioteket. Foto: UB/Simen Kjellin
Publisert 8. feb. 2019 12:09

Tilgang til elektroniske tidsskrifter opprettholdes mens UNIT fortsetter forhandlingene med de fire store akademiske forlagene på overtid.

Publisert 25. jan. 2019 15:37

I UiO-rapporten «Trinn for trinn» beskrives vi som en sterk aktør ved UiO. Ingressen om UB slår fast at "Universitetsbiblioteket ved UiO har ambisiøse medarbeidere som gjennom samlingene, tjenester, kompetanse og infrastruktur bidrar aktivt til forskning, utdanning og formidling på høyt internasjonalt nivå."  (Trinn for trinn, 2017, s. 65). Hvilke strategiske grep skal til for å gjøre en tilsvarende sterk attest gyldig i 2030? Det er det UBs strategi 2030 skal si noe om. Hva skal ivaretas? Hva skal fornyes? Hva må bringes inn? Hvilke utfordringer møter vi og hvordan skal vi prioritere i møte med disse?

Publisert 8. jan. 2019 07:36

Velkommen til Medisinsk bibliotek. Her er våre tips til bruk av biblioteket.

Publisert 2. jan. 2019 14:10

Godt nytt år og velkommen tilbake til nytt semester! Ved inngangen til 2019 blir vi kontantfrie, og det innføres maksgrense på antall bøker man kan låne samtidig.