Aktuelle saker

Publisert 8. jan. 2019 07:36

Velkommen til Medisinsk bibliotek. Her er våre tips til bruk av biblioteket.

Publisert 2. jan. 2019 14:10

Godt nytt år og velkommen tilbake til nytt semester! Ved inngangen til 2019 blir vi kontantfrie, og det innføres maksgrense på antall bøker man kan låne samtidig.

Publisert 18. des. 2018 13:00

Saken er oppdatert 18.12.2018. Fra 1. januar 2019 kan Universitetet i Oslo miste tilgang til elektroniske tidsskrift fra flere store forlag, deriblant Elsevier. Se hvilke tidsskrift som vil bli rammet i denne saken.

Publisert 12. des. 2018 13:10

Kjære alle sammen,

Det er spesielt å være her i vakre Domus Bibliotheca, kanskje for siste gang i anledning UBs julefest.

Publisert 6. des. 2018 08:55

Vi kickstarter arbeidet med UBs nye strategi frem til 2030 med gigamapping og gløgg. Vi invitere til et faglig-sosialt arrangement hvor alle på UB har mulighet til å bidra med sine innspill og perspektiver.

Publisert 3. des. 2018 16:28

I slutten av november møttes hovedstadsbibliotekene i Norden til vårt årlige «Library Symposium» i Helsingfors. Presentasjoner og diskusjoner i år dreiet seg i hovedsak omkring strategisk perspektiver på åpen vitenskap, forlagsforhandlinger, organisasjonsutvikling, forskningsstøtte, karriereveier og motivasjon, og strategier for trykte samlinger i lys av Open Access.

Publisert 3. des. 2018 14:53

9.-11. januar arrangeres forskerhappeningen Research Bazaar på UiO. Delta på workshops og lær å bruke digitale verktøy og metoder som er nyttige for forskere.

Publisert 29. nov. 2018 12:30

Hva forventer studenter og forskere seg av et informasjonspunkt? I nye Domus Juridica lager vi en felles førstelinjetjeneste der Infosenteret, Juriteket (student-IT) og Juridisk bibliotek samles. Det vil ikke bli en egen resepsjon i bygget, så dette servicepunktet kommer til å møte alle som har et informasjonsbehov.

Publisert 27. nov. 2018 12:46

Universitetsbiblioteket abonnerer nå på en nettleserutvidelse som gir enklere tilgang til e-tidsskrifter og e-bøker.

Publisert 13. nov. 2018 12:12

Universitetsbiblioteket har utviklet en rekke tilbud for å hjelpe studentene til å skrive bedre. Vi satser på å hjelpe studentene til å utvikle generiske ferdigheter som sjangerforståelse, oppbygging av akademiske tekster, referansehåndtering og kildekritikk. Dette kommer i tillegg til den faglige veiledningen studenten får.