Boklansering: Party Families in Western Europe

Hvorfor har det gått dårlig med sosialdemokratiske partier de senere årene? Hvorfor har høyrepopulistiske partier dukket opp i mange land, og hvilke konsekvenser har det? Peter Egge Langsæther undersøker disse spørsmålene i sin nye bok "Party Families of Western Europe".

bokomslag, portrett av hvit mann med briller og mørkeblå skjorte

I "Party Families of Western Europe" går postdoktor ved Institutt for statsvitenskap, Peter Egge Langsæther, inn i spørsmålene rundt dagens partipolitiske bevegelser i Vest-Europa ved sortere partier i ulike land inn i sammenliknbare grupper, som partifamilier. Boka forklarer hva partifamilier er og bidrar til å klassifisere og forstå partier i ulike land. Den beskriver ideologiene til de ulike partifamiliene og plasserer ulike politiske partier i dem. Man får vite hvem partifamilienes tilhengere er når det kommer til deres sosiale bakgrunn og politiske verdier. Hvilken rolle spiller klasse, utdanning og religion i det 21. århundret? Til slutt diskuteres i hvilken grad partifamilier fortsatt er et nyttig og meningsfullt konsept for å klassifisere og sammenlikne partier på tvers av land i Vest-Europa. 

Langsæther vil først gi en kort introduksjon. For å diskutere boka kommer Øivind Bratberg (førstelektor ved Institutt for Statsvitenskap og ekspert på sosialdemokratiske partier), Anders Ravik Jupskås (nestleder ved senter for ekstremismeforskning (C-REX), ekspert på høyrepopulistiske partier) og Stine Hesstvedt (seniorforsker ved Institutt for Samfunnsforskning (ISF), ekspert på velgeradferd). 

Etter diskusjonen tar panelet imot spørsmål fra salen.

Det serveres kaffe og te, og det blir mulighet for å kjøpe boka.

Emneord: boklansering, Statsvitenskap
Publisert 25. sep. 2023 15:15 - Sist endret 25. sep. 2023 15:15