Filmvisning: Umberto Eco: A Library of the World

Velkommen til en eksklusiv visning av dokumentarfilmen om Umberto Ecos bibliotek, der regissør Davide Ferrario vil være til stede! Filmen er en intellektuell og visuell reise gjennom bøkenes forunderlige univers, og et møte med bokelskeren og -samleren Eco.

Bildet kan inneholde: utgivelse, bygning, kunst, tre, plakat.

Filmplakat og stillbilde fra filmen.

Vi møter Umberto Eco, en elsker, samler og, fremfor alt, leser av bøker, der han vandrer gjennom korridorene og salene som utgjør hans private bibliotek, bestående av mer enn 30 000 moderne bøker, og mer enn 1500 antikke sjeldne bøker. Filmen beskriver ikke kun hans ekstraordinære samling, men utdyper Ecos idé om biblioteket som "verdens kollektive hukommelse”.

Filmen er en kombinasjon av intervju med Eco, innslag med familie og andre, og opplesninger fra Ecos verk, kombinert med bilder fra vakre og spesielle bibliotek fra hele verden.

Program:

  • Velkommen ved førstebibliotekar José María Izquierdo, Universitetsbiblioteket
  • Innledning ved regissør Davide Ferrario
  • Professor Siri Nergaard: Umberto Eco og hans lidenskap for bøker
  • Filmvisning (lengde 1 time 10 min)
  • Q&A i salen
  • Enkel mottagelse og mingling

Davide Ferrario er en italiensk regissør, forfatter og fotograf. Hans debutfilm som regissør, La fine della notte, ble kåret til årets beste uavhengige film i Italia i 1989. Siden den gang har han regissert fiksjonsfilmer og dokumentarer som har blitt vist på internasjonale festivaler som Berlin, Sundance, Venezia og Toronto. Ferrario driver sitt eget produksjonsselskap, Rossofuoco, som siden 2002 har produsert alle filmene hans. Hans siste film er Blood on the Crown med Harvey Keitel og Malcolm McDowell i hovedrollene.

Siri Nergaard er professor ved Universitetet i Sørøst-Norge. Hun har doktorgrad i semiotikk fra Universitetet i Bologna (Italia), og har i mange år undervist ved samme universitet, samt ved Universitetet i Firenze. Nergaard har oversatt flere sakprosatekster av Umberto Eco fra italiensk til norsk.

Filmen vises i samarbeid med Det italienske kulturinstituttet i Oslo.

Publisert 17. okt. 2023 12:16 - Sist endret 26. jan. 2024 14:12