Planlegging av forskningsdatahåndtering

I dette halvdagskurset i forskningsdatahåndtering (modul 1), vil deltakerne få kjennskap til data organisering, lagring, dokumentasjon og skriving av datahåndteringsplaner.

Bildet kan inneholde: kunst, font, sirkel, mønster, tegning.

Påmelding! 

God datahåndtering er viktig for forskere uansett fag. Det fører til forskningsdata som er velorganisert, sikre, av høy kvalitet, og mulig å dele og gjenbruke. Men hva innebærer god forskningsdatahåndtering? Og hvordan kan du implementere det i ditt forskningsprosjekt?

I dette kurset introduserer vi de viktigste elementene av forskningsdatahåndtering for et pågående forskningsprosjekt. Dette inkluderer informasjon om organisering, dokumentering, klassifisering, og lagring av data og hvordan en datahåndteringsplan kan hjelpe deg holde oversikt over disse.

Kurset inkluderer både forelesning og praktiske oppgaver. Merk at det er et innførings kurs og du trenger ikke å ha erfaring fra datahåndtering fra før for å delta.

Vil du melde deg på modul 2 om data deling, arkivering og gjenbruk? Mer informasjon her.

Målgruppe 

Stipendiater, postdoktorer, forskere, professorer, og forskningsstøtte fra UiO eller OUS. Eksterne deltakere er velkommen dersom det er ledig plass.

Læringsmål: 

Etter kurset skal du:

  • vite hva forskningsdatahåndtering er og hvorfor det er viktig
  • kjenne til de forskjellige elementene av en datahåndteringsplan
  • ha praktisk kunnskap om dataorganisering og dokumentasjon
  • kunne bruke UiOs data klassifiserings- og lagringsguidene

Kontakt: 

Matthew Good, Agata Bochynska, Ivana Malovic

Emneord: forskningsdata, forskningsdatahåndtering, datahåndteringsplan, data organisering, data lagring, data klassifisering, metadata, dokumentasjon
Publisert 5. feb. 2024 10:46 - Sist endret 11. mars 2024 12:34