English version of this page

Akademisk skrivesenter

Skrivesenteret er åpent for studenter og forskere som ønsker å utvikle sin egen skriving. Kom og diskuter dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer.

 

Kom til veiledning

I tillegg til fysisk veiledning i skrivesenteret tilbyr vi e-veiledning for alle tjenester. 

Bestill time

Timer kan bestilles inntil to uker i forveien.

Åpningstider

  • Mandag: 12–16
  • Tirsdag: 10–14
  • Onsdag: 16–20
  • Torsdag: 12–16
  • Fredag: 12–16 (kun digitalt)

Variasjoner i åpningstidene kan forekomme.

Vi holder til i Georg Sverdrups hus på Blindern, 1. etasje i HumSam-biblioteket.

Portrettbilder av alle mentorene.

Hva kan vi tilby?

  • Vi tilbyr én–til–én-veiledning med utgangspunkt i ditt eget skrivearbeid, vanligvis inntil tre ganger per semester.
  • Temaer for veiledningen kan være spørsmål om struktur, problemformulering, drøfting/diskusjon, akademisk språk, referanseteknikk eller andre forhold knyttet til skriving.
  • I tillegg til skriveveiledning tilbyr vi én-til-én-veiledning i presentasjonsteknikk, studieteknikk, engelsk akademisk skriving, forskningsartikler og prosjektsøknader. 
  • NB: Skrivementorene leser ikke korrektur og gir ikke faglig veiledning. 

Bestill time for veiledning

For å få hjelp med litteratursøk, referanseliste og kildehenvisninger kan du bestille veiledning med en bibliotekar.

Spørsmål om EndNote? Få hjelp i EndNote-gruppen på Facebook.

Skriveprogrammet

Skrivesenteret kan utvikle ulike typer kurs i samarbeid med faglig ansatte. Vi prioriterer langsiktig arbeid med fagmiljøer som ønsker å involvere seg i studentenes skriving. Alle kurs er basert på egenaktivitet, øvelser og interaksjon. Ta kontakt med Ingerid Straume dersom du er interessert i dette.

I samarbeid med LINK Senter for læring og utdanning holder vi kurset Skrive for å lære (del 2, prosessorientert skriveveiledning) for universitetets undervisere. Mer om kurset Skrive for å lære.

Dersom et fagmiljø ønsker å vite mer om skrivesenterets arbeid, kan vi også gi en orientering for ansatte og/eller studenter.

Hva skjer?

3. des. 2021 10:00 - 14:00 , Zoom: Akademisk skrivesenter
10. des. 2021 09:00 - 14:00 , Akademisk skrivesenter, HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

Søk & skriv

Søk & Skriv er et nettsted med skrivetips, filmer og informasjon om alt fra studieteknikk til oppsett av en ferdig oppgave. Ressursen brukes aktivt i skrivesenterets veiledning og kurs, og egner seg blant annet til omvendt undervisning (flipped classroom). Et  «must» for alle som skriver oppgave i høyere utdanning. 

Skrivenatt 2021

Kristin Botnen presenterer Skrivenatt 2021.

Takk til alle 467 personer som var innom skrivenatt i løpet av kvelden. Vi håper dere hadde nytte av programmet og veiledningene, og at dere koste dere like mye som oss. 

Presentasjoner fra Skrivenatt 2021 er nå publisert i programmet. 

Her er filmer fra de ulike foredragene.

Et hjem for skriving

Foto: Simen Kjellin, UiO

Det å tilegne seg et akademisk språk betyr å utvikle en faglig identitet, både skriftlig og muntlig.

Skrivesenteret ved UiO er opptatt av å støtte skriveren i sin egen utviklingsprosess, og ikke bare «fikse teksten» i en oppgave. Gjennom aktiviteter som veiledning, skriveverksteder og ulike arrangementer vil skrivesenteret være et «hjem for skriving».

Akademisk skrivesenter ved UiO tilhører Universitetsbiblioteket. Målet er å utvikle tilbud for hele universitetet i samarbeid med fagmiljøene.

Kom gjerne tidlig i skriveprosessen for å få hjelp til å komme i gang!

Hvem er vi?

Foto: Simen Kjellin, UiO

Skrivementorene er dyktige og motiverte studenter. De har ulik bakgrunn, og er trent i å tilby skrivepedagogisk veiledning. Vi har også mentorer med engelsk morsmål. 

Senteret ledes av Ingerid S. Straume og Cathinka Dahl Hambro. Ingerid Straume har tverrfaglig bakgrunn med blant annet doktorgrad i pedagogikk og faglitterært forfatterstudium. Hun har lang erfaring som veileder og kursholder i akademisk skriving, redaksjonsmedlem i Søk & Skriv og er selv en erfaren fagskribent. Cathinka Dahl Hambro har tverrfaglig bakgrunn fra språk, litteratur, middelalderstudier (PhD) og teologi, og har flere års erfaring fra drift og ledelse av akademisk skrivesentervirksomhet.   

Ønsker du å jobbe ved skrivesenteret? Ta kontakt med Cathinka Dahl Hambro eller Ingerid Straume. Du må være student på UiO for å kunne jobbe hos oss. 

Mer om skrivesenteret

Ressurser vi bruker

Kontakt oss

Har du spørsmål, eller skal du sende ditt utkast til oss, kan du kontakte oss på skrivesenter@ub.uio.no.

Du kan også stille oss spørsmål på Facebook.