Velkommen til ny blogg om digitale forskningsmetoder

Vi er glade for at du har funnet veien til digiforsk-bloggen! 

På denne bloggen vil vi formidle kunnskap og holde deg oppdatert om digitale forskningsmetoder. Vi holder til ved Digital Scholarship Center (DSC) på Universitetsbiblioteket. 

DSC er et fysisk og virtuelt sted hvor forskere og studenter ved UiO kan lære om, og teste ut, nye digitale forskningsmetoder og verktøy til bruk i forskning og undervisning. DSC kan bistå forskere og studenter fra alle fagområder. 

Vi kommer til å blogge om tilbudet vårt og om hva som skjer mer generelt på dette spennende feltet. 

Ny informasjonsside om tekstmining

Når det gjelder hva vi kan tilby, vil vi benytte anledningen til å gjøre deg kjent med en helt ny informasjonsside hos oss om tekstmining. Tekstmining er et paraplybegrep som betegner et mangfold av automatiserte teknikker for blant annet å identifisere mønstre i et digitalt tekstmateriale.

Jobber du med tekstdata, med digitale korpus? Er du interessert i digital analyse av for eksempel digitaliserte bøker, aviser, nettsider eller innhold i sosiale medier? På informasjonssiden tekstmining finner du informasjon om flere tekstmining-metoder, aktuelle programvarer og hvordan du kan komme i gang med dem. 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller forslag til hva vi burde skrive om!

Emneord: Digitale forskningsmetoder, Tekstmining Av Heidi Karlsen
Publisert 31. mai 2021 18:35 - Sist endret 16. juni 2022 06:35
About-image

Vi blogger om arbeid og ressurser ved UiO der digitale forskningsmetoder er involvert. Du finner informasjon om hvordan Digital Scholarship Center kan hjelpe deg som student eller forsker med å ta i bruk digitale forskningsmetoder.

Har du tips til saker? Send e-post til digiforskbloggen@ub.uio.no