Utstillingsåpning: ARTivisme

Hva skjer når kunst og sosialantropologi møtes som likeverdige partnere? Hvilke teksturer, farger og uttrykk har følelsene av utenforskap, erfaringer med underrepresentasjon, rasisme og det å stå i spagat mellom ulike kulturer?

Bilde fra utstillingen

Bilde: Cecilia Salinas

  Velkommen til utstillingsåpning av utstillingen ARTivisme! 

  ARTivisme er en vandreutstilling som består av digitale tegninger og tekster som springer ut fra forskningsprosjektet «Privatlivets grenser» ved Sosialantropologisk institutt. Bildene og tekstene i utstillingen er del av en serie skapt under Cecilia Salinas’ etnografiske feltarbeid blant nordmenn med minoritetsbakgrunn i kunst- og kultursektoren i 2021. I feltarbeidet undersøkte Salinas forskningsdeltageres bruk av sosiale medier og deres opplevelser av å være kunstner i Norge. 

  Karakterene i utstillingen er fiktive, og viser lengsel etter å høre til et sted når rasisme, diskriminering og forskjellsbehandling er en del av deres eksistens. 

  Kunstnerisk og faglig ansvarlig for utstilling er Cecilia G. Salinas, som i tillegg til å være sosialantropolog er utdannet kunstner. Utstillingen er støttet av FrittOrd.

  Program:

  • Presentasjon av forskningsprosjektet "Privatlivets Grenser" ved prosjektleder, professor i antropologi Marianne Lien
  • Presentasjon av utstillingen ARTivisme ved kunstner og antropolog Cecilia Salinas

  Cecilia er tilgjengelig for samtale og spørsmål etter presentasjonen.

  Vi spanderer kaffe og te.

  Publisert 6. apr. 2022 11:19 - Sist endret 6. apr. 2022 11:19