English version of this page

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Georg Sverdrups hus fasadebilde. Foto: Francesco Saggio/UiO

Åpningstider

  • Mandag - fredag: 08:00-22:00
    Skranken er betjent 08:00-20:00  
  • Lørdag og søndag: 10:00-18:00
    Skranken er betjent 10:00-18:00

Kontakt oss

Georg Sverdrups hus
Moltke Moes vei 39

E-post:humsam-biblioteket@ub.uio.no

Ansatte  |  Kart  |  Flere adresser

Veiledning og hjelp

Kontakt oss for veiledning, hjelp eller svar på spørsmål om biblioteket eller tjenestene vi tilbyr. Vi tilbyr hjelp i skranken, på chat, e-post, telefon. Hvis du er student eller ansatt ved UiO kan du også bestille en time hos bibliotekar eller fagansvarlig direkte i kalenderen, som er åpen 14 dager frem i tid. Der vil du kunne få hjelp til litteratursøk, kildebruk, skrivehjelp, veiledning innen forskningsdata mm.

Akademisk skrivesenter

Skrivesenteret er åpent for alle studenter og forskere som ønsker å utvikle sin egen skriving. Bestill time enten i Zoom eller med fysisk oppmøte, og diskuter dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer.

Bruk av biblioteket

Alt om lån

  • Les om lån, lånetid og andre lånebetingelser. Her kan du også fornye lånene dine.
  • Bøker kan sendes i posten. Legg gjerne ved en lapp om at boka skal leveres og hvilket bibliotek du har lånt fra. Her finner du våre postadresser.

Våre samlinger

Her finner du informasjon om våre trykte bøker, e-bøker, tidsskrifter, aviser, skjønnlitteratur, referanseverker, papyruser og bokskatter. Samlingene våre er store og innholdsrike, med pensum og sekundærlitteratur, og er nyttig både i studie- og forskningssammenheng, og for deg som bare vil utforske på egen hånd.

Filming og fotografering i biblioteket

Regler for fotografering og filming inne i biblioteket i Georg Sverdrups hus.

Kommende arrangementer

Velkommen til våre arrangementer!
Enkelte arrangementer strømmes live på Direktesending fra UB.

 
 
26 okt.
12:00, HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups Hus

Er den sunne maten også den som er best for miljøet og planeten? Hvordan er det med avocadoen fra Mellom-Amerika? Eller tomaten dyrket i drivhus oppvarmet med fossilt brensel - eller plukket av arbeidere som har uverdige arbeidsforhold med luselønn?

28 okt.
18:15, Auditorium 1, Georg Sverdrups hus

Kom i Halloween-stemning med kritikerrost grøsser fra Blindern! 

03 nov.
16:15, Scene HumSam

I tolv år har forfatter og journalist Ina Strøm reist jevnlig til Japan. Hun kommer til Scene HumSam for å snakke om det eventyrlige øyriket, med utgangspunkt i boka "En japansk vår - på reise gjennom et evig forbløffende land".

Aktuelt

Utstillinger i Georg Sverdrups hus

 
 
11. okt. 2021 - 9. nov. 2021 , HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Vi har satt opp en utstilling om vestveien til Santiago de Compostelo, også kalt Jakobsveien. Velkommen innom både i 1. etasje og i underetasjen!

12. nov. 2021 - 11. feb. 2022 , HumSam-biblioteket

Den internasjonale vandreutstillingen “Willy Brandt 1913-1992. Et liv for frihet, fred og forsoning mellom nasjonene” presenterer høydepunkter fra livet til politikeren og mennesket Willy Brandt.