English version of this page

HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Velkommen til HumSam-biblioteket! Dere finner oss midt på campus Blindern!

Åpningstider

Kontakt oss

Georg Sverdrups hus
Moltke Moes vei 39

Tlf: +47-22844050
E-post:humsam-biblioteket@ub.uio.no

Ansatte  |  Kart  |  Flere adresser

Aktuelt

FAQ om biblioteket i koronaperioden

Vi holder åpent, og tilbyr de fleste tjenestene som vanlig, men på grunn av koronasituasjonen er ikke alt helt som før i biblioteket. Her finner du svar på de mest vanlige spørsmålene rundt dette.

Bestill en bibliotekar

Er du student eller ansatt ved UiO, og trenger hjelp til å finne litteratur til oppgaven din eller bruke referansestiler og -verktøy? Velkommen til en times veiledning med bibliotekar eller fagansvarlig der vi har tid til å gå i dybden! Bestill time direkte i kalenderen, som er åpen 14 dager frem i tid. Veiledningen foregår på Zoom.
 

Akademisk skrivesenter

Skrivesenteret er åpent for alle studenter som ønsker å utvikle sin egen skriving. Bestill time i Zoom, og diskuter dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer.

Bruk av biblioteket

Alt om lån

Les om lån, lånetid og andre lånebetingelser. Her kan du også fornye lånene dine.

Filming og fotografering i biblioteket

Regler for fotografering og filming inne i biblioteket i Georg Sverdrups hus.

Våre samlinger

Her finner du informasjon om våre trykte bøker, e-bøker, tidsskrifter, aviser, skjønnlitteratur, referanseverker, papyruser og bokskatter. Samlingene våre er store og innholdsrike, med pensum og sekundærlitteratur, og er nyttig både i studie- og forskningssammenheng, og for deg som bare vil utforske på egen hånd.

Kommende arrangementer

Velkommen til våre arrangementer!
Noen arrangementer strømmes live på HumSam-bibliotekets YouTube-kanal.

28 okt.
09:00, Scene HumSam, første etasje i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

Rasisme og representasjon er aktuelle tema foran valget i USA i november. Universitetsbiblioteket ønsker å bidra til debatten rundt disse temaene med en paneldiskusjon der temaene ses både i et historisk, samtidig og fremtidig perspektiv.

29 okt.
17:00, Auditorium 1, Georg Sverdrups hus

New in Norway? Join Knutepunktet - International Student Reception and the Humanities and Social Sciences Library for a taste of Norwegian film and a bit of autumn chill!

Utstillinger i Georg Sverdrups hus