Julehilsen fra bibliotekdirektøren

Kjære alle sammen, 

Det er spesielt å være her i vakre Domus Bibliotheca, kanskje for siste gang i anledning UBs julefest.  

Bildet kan inneholde: vinter, snø, tre, himmel, frysing.

Domus Bibliotheca i desember. Foto: Marianne Karlsen

Om ett år har Juridisk bibliotek, sammen med fakultetet, flyttet inn i nye Domus Juridica på Tullinløkka. Flyttingen fører med seg mye krevende arbeide, men dette er vi drevne på, og jeg er trygg på at arbeidet er i de beste hender. 

Arbeid og samarbeid i 2018

Jeg håper vi alle er godt informert om året 2018, og har innblikk i hva vi sammen har gjort. Vi står nærmest konstant i endringer, vi skal løse daglige oppgaver, utviklingsoppgaver, vi skal håndtere det som kommer uten varsel… og vi skal finne vår egenart på vei inn i ny strategiperiode. 

Og - UB skal gå rundt. Hjulene må gå rundt hver dag lokalt og på tvers. Da må vi ha en organisasjon som virker i hverdagen. Det har vi! Fra dager utenfor campus og kontoret så registrerer jeg at orkesteret UB virker helt utmerket – i alle kanaler.

Et vellykket resultat i vår verden, det handler som regel om samarbeid. Det er ikke alltid det sies, men arbeidet og arbeidsfordelingen på innsiden er en stor del av bildet, det er ikke fullt så synlig bestandig, men avgjørende for resultatet.

Det er svært få som er best alene! Så derfor vil jeg si: 

Tusen takk til alle og enhver for handling som utføres i fellesskap i hverdagen. 

Takk også for utfordrende diskusjoner, meningsbrytning -  og ikke minst for at noen sørger for en uformell prat, god kaffe, godt humør og rungende latter i blant.

Noen tanker om fremtiden

Vi skal i 2019 jobbe med å:

  • Opprettholde en fleksibel og samarbeidsvillig organisasjon. Vi må holde hjulene i gang samtidig som annen arbeidskraft jobber utviklingsrettet. I praksis er det sånn vi alle jobber, men trykket og fordelingen vil variere i perioder. 
  • Vi skal alltid være opptatt av brukermøtet. Det er derfor er vi til! Brukermøtet i dag er et sammensatt bilde. Det er ikke lenger så lett å skille på møtelinjene i det automatiserte, det robotiserte, og det fysiske med tilhørende nivåer.
  • Vi skal fortsette å styrke fagbiblioteket UB. Vi skal bruke vår faglighet til å bygge infrastruktur og profesjonelle bibliotektjenester, men vi skal også levere faglig innhold. Dette har vi mange gode eksempler på.
  • Vi skal bli enda flinkere til å se hva vi kan få til med kolleger i inn- og utland og rette oppmerksomheten mot både samarbeid og midler utenfor UiO. 

Det er disse ambisjonene vi kommuniserer til omverden. Det er dette vi ønsker vi å bli ansvarliggjort på. Det er dette vi knyttet handling til hos oss

Et nytt strategisk tiår

Vi planlegger i disse dager et nytt strategisk tiår. Jeg tror at hovedøvelsen ikke blir å tenke alle de utenkte tanker. Det som blir viktig er å ta vare på det gode arbeidet, og beskrive og forklare dette inn en ny tids- og forståelsesramme inn mot 2030.  

Første mulighet vi har, til sammen å påvirke fremtidskartet, er 14. desember. Alle er invitert til Gigagløgg i Linken på GSH.

Her har DU mulighet til å påvirke med dine tanker:

  • Hvordan mener du at UB bør se ut i fremtiden?
  • Hva skal vi prioritere i den neste 10-årsperioden?

Fremtiden vil også være tema på vårens første frokostmøte 16. januar, hvor ledergruppa står for innholdet. Så da håper jeg å se alle der.

Foto: Karen Danbolt

Tusen takk

Til slutt vil jeg også takke arrangørene av julefesten. Det har vært mye snakk om begrepet MedNat i høst, men i kveld er det Medisinsk og Juridisk bibliotek som har stått på for å gi oss alle en flott fest. Tusen takk til alle sammen, og spesielt til arrangementskomiteen.  

 

Da gjenstår det bare å si: Takk for et begivenhetsrikt år!

Jeg ønsker alle en fredelig jul når den tid kommer! 
 

Av Hanne Graver Møvig
Publisert 12. des. 2018 13:10 - Sist endret 5. mars 2021 10:48
Illustrasjon

Lederbloggen

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO.

Ledergruppen består av Cecilia Ekström, Hanne Graver Møvig, Randi Halveg Iversby, Eystein Gullbekk, Live Rasmussen og Hilde Westbye.