Publisert 12. des. 2018 13:10

Kjære alle sammen,

Det er spesielt å være her i vakre Domus Bibliotheca, kanskje for siste gang i anledning UBs julefest.

Publisert 6. des. 2018 08:55

Vi kickstarter arbeidet med UBs nye strategi frem til 2030 med gigamapping og gløgg. Vi invitere til et faglig-sosialt arrangement hvor alle på UB har mulighet til å bidra med sine innspill og perspektiver.

Publisert 3. des. 2018 16:28

I slutten av november møttes hovedstadsbibliotekene i Norden til vårt årlige «Library Symposium» i Helsingfors. Presentasjoner og diskusjoner i år dreiet seg i hovedsak omkring strategisk perspektiver på åpen vitenskap, forlagsforhandlinger, organisasjonsutvikling, forskningsstøtte, karriereveier og motivasjon, og strategier for trykte samlinger i lys av Open Access.

Publisert 29. nov. 2018 12:30

Hva forventer studenter og forskere seg av et informasjonspunkt? I nye Domus Juridica lager vi en felles førstelinjetjeneste der Infosenteret, Juriteket (student-IT) og Juridisk bibliotek samles. Det vil ikke bli en egen resepsjon i bygget, så dette servicepunktet kommer til å møte alle som har et informasjonsbehov.

Publisert 13. nov. 2018 12:12

Universitetsbiblioteket har utviklet en rekke tilbud for å hjelpe studentene til å skrive bedre. Vi satser på å hjelpe studentene til å utvikle generiske ferdigheter som sjangerforståelse, oppbygging av akademiske tekster, referansehåndtering og kildekritikk. Dette kommer i tillegg til den faglige veiledningen studenten får.

Publisert 26. okt. 2018 14:52

Alle avdelinger på Universitetsbiblioteket har en rekke større og mindre formidlingsarrangement. Det er stor variasjon fra ganske små og smale arrangementer til store arrangementer som trekker flere hundre deltakere. Formidlingsarbeidet vårt gjøres i samarbeid med fagmiljøene på UiO og føyer seg etter vår mening godt inn i rektoratets satsing på formidling.

Publisert 24. okt. 2018 13:34

I går tirsdag 23. oktober var det heldagsmøte for utvidet ledergruppe på UB. Tema var arbeidet med ny strategi for UB, og målet for dagen var å konkretisere våre fanesaker i den videre prosessen.

Publisert 18. okt. 2018 10:22

Ledergruppene ved universitetsbibliotekene i Gøteborg, Uppsala og Oslo har nylig vært i Uppsala for å sammenligne våre organisasjoner.

Publisert 11. okt. 2018 09:52

Universitetet i Oslo er medlem i “The Carpentries” Hva betyr det?

Publisert 2. okt. 2018 14:08

Plan S ble lansert 4. september og markerer et paradigmeskifte innen vitenskapelig publisering.

Publisert 27. sep. 2018 12:49

21. august la statsråd Iselin Nybø ned grunnsteinen til Domus Juridica, sammen med rektor Svein Stølen, ordfører Marianne Borgen og administrerende direktør i Entra, Arve Regland. Bygget skal huse 4000 studenter og ansatte ved Det juridiske fakultet, inkludert et samlet Juridisk bibliotek.

Publisert 27. sep. 2018 08:39

I høst har UiO og UB overtatt lederskapet av UB-BOTT, fagsamarbeidet mellom UBene i Bergen, Oslo, Trondheim og Tromsø.

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO. Fra venstre: Live Rasmussen, Helge Mjelde, Randi Rønningen, Svein Engelstad, Hanne Graver Møvig, Håvard Kolle Riis og Randi Halveg Iversby. Foto: UiO/Stine Marie Barsjø