Publisert 7. nov. 2019 15:10

Prosjektet "Fagbibliotek og systematiske oversikter" har som mål å opparbeide et kunnskapsgrunnlag til oppgaver knyttet til systematiske litteraturoversikter, og bidra til utvikling av nye tjenester innenfor forskningsstøtte.

velkomstsermoni for nye studenter på Universitetsplassen. Foto: UiO/Jarli&Jordan
Publisert 6. nov. 2019 10:37

Fra 1. oktober til 1. november har UiOs strategi vært ute på høring. UiO har gjennom det siste året invitert ansatte, studenter, eksterne samarbeidspartnere og samfunnet omkring i inn- og utland til å bidra med sine meninger.

illustrasjon, åpen forskning
Publisert 11. okt. 2019 12:19

Universitetet i Oslo er medlem av The Guild. The Guild-samarbeidet er sett saman av 19 andre forskingsintensive universitet, som liknar UiO i volum og profil, frå 14 europeiske land. Rektor Svein Stølen er styremedlem. The Guild har kontor i Brussel for å kunne jobbe nært avgjerdsprosessar i EU.

bokhylle, bibliotek, leser
Publisert 27. sep. 2019 10:42

Behovet for ett felles mediebudsjett på UB har vært diskutert flere ganger opp gjennom årene, senest i 2018 hvor notatet Veivalg i mediebudsjettet ble behandlet i  ledergruppen. På grunn av usikkerhetene rundt overgangen til åpen publisering og de pågående forhandlingene med de store tidsskriftforlagene, valgte vi imidlertid å utsette implementering på det tidspunktet.

personer, arbeid, pc
Publisert 24. sep. 2019 15:51

"Great academic breadth contributes to making Europe’s best comprehensive universities the strong research and education institutions they are." Slik åpner Svein Stølen og Åse Gornitzka sitt nylige innlegg i University World News. Vi ved UB er en del av et av Europas sterkeste breddeuniversiteter.

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO. Ledergruppen består av Live Rasmussen, Helge Mjelde, Cecilia Ekström, Randi Halveg Iversby, Hanne Graver Møvig og Håvard Kolle Riis. Foto: UiO/Stine Marie Barsjø