Bildet kan inneholde: bord, stol, interaksjon, samfunnet, publikum.
Publisert 14. mars 2022 08:48

Et forskningsbibliotek med arbeidsplasser og læringsmiljø for studenter, en scene og møteplass for forskere og et sted å invitere verdensstjerner til Universitetet i Oslo. Det er nå ti år siden Realfagsbiblioteket åpnet dørene som kulturbærer og -formidler av naturvitenskap og matematikk midt på campus. Og for noen år det har vært.

Bildet kan inneholde: himmel, belysning, urbant design, skygge, veidekke.
Publisert 11. juni 2021 09:39

Året 2020 har på mange måter vært annerledesåret der store forandringer møtte oss over natten. Dette fikk raskt betydning for alle UBs lokasjoner og undervisningen ble lagt om på et par uker. Lenge spilte pandemien hovedrollen i nesten alle saker vi befattet oss med. På tross av dette vi si at det er et imponerende år vi har lagt bak oss. I går ble årsrapport UB 2020 presentert for Bibliotekstyret.

Bildet kan inneholde: verden, måne, mote, belysning, interiørdesign.
Publisert 23. apr. 2021 09:57

Torsdag 15. april 2021 holdt Universitetsbiblioteket og Akademisk skrivesenter det årlige arrangementet Skrivenatt. Ledere av skrivesenteret, Ingerid Straume og Cathinka Dahl Hambro, gjester her lederbloggen med erfaringer fra første heldigitale Skrivenatt.

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO.

Ledergruppen består av Randi Halveg Iversby, Mari Camilla Risdal Otnes, Tina Lingjærde, Cecilia Ekström, Hilde Westbye, Eystein Gullbekk og Live Rasmussen.