Morgensol på UB, utsikt mot øst.
Publisert 18. des. 2019 12:55

Kjære kolleger.

Som ledere av UB kjenner vi sterkt på et ansvar for å forvalte en tradisjon, en historie, forskjellige vitenskapsområder, og ikke minst vår egen faglighet: bibliotek- og informasjonsvitenskap.

studenter, gruppebilde
Publisert 9. des. 2019 16:09

På fredag 6. desember hadde UB et inspirerende møte med representanter fra studie- og forskningskomiteen i studentparlamentet og våre egne studentrepresentanter i UB-styret. Anledningen var «Studentstemmen» som et ledd i strategi 2030-prosessen.

Bildet kan inneholde: begivenhet, samfunnet, design, moro, turistattraksjon.
Publisert 29. nov. 2019 11:20

Tirsdag denne uken var ledergruppa på omvising på nye Domus Juridica (DJ)  -  og for et bygg! Det flotte røde teglsteinsbygget rager majestetisk på Tullinløkka midt mellom Historisk museum og Nasjonalgalleriet, med nærhet til Universitetsplassen og fagmiljøene der. Domus Juridica er det nye bygget til Juridisk fakultet og Juridisk bibliotek.

velkomstsermoni for nye studenter på Universitetsplassen. Foto: UiO/Jarli&Jordan
Publisert 6. nov. 2019 10:37

Fra 1. oktober til 1. november har UiOs strategi vært ute på høring. UiO har gjennom det siste året invitert ansatte, studenter, eksterne samarbeidspartnere og samfunnet omkring i inn- og utland til å bidra med sine meninger.

illustrasjon, åpen forskning
Publisert 11. okt. 2019 12:19

Universitetet i Oslo er medlem av The Guild. The Guild-samarbeidet er sett saman av 19 andre forskingsintensive universitet, som liknar UiO i volum og profil, frå 14 europeiske land. Rektor Svein Stølen er styremedlem. The Guild har kontor i Brussel for å kunne jobbe nært avgjerdsprosessar i EU.

bokhylle, bibliotek, leser
Publisert 27. sep. 2019 10:42

Behovet for ett felles mediebudsjett på UB har vært diskutert flere ganger opp gjennom årene, senest i 2018 hvor notatet Veivalg i mediebudsjettet ble behandlet i  ledergruppen. På grunn av usikkerhetene rundt overgangen til åpen publisering og de pågående forhandlingene med de store tidsskriftforlagene, valgte vi imidlertid å utsette implementering på det tidspunktet.

Bildet kan inneholde: himmel, natt, urbant område, arkitektur, byområde.
Publisert 10. sep. 2019 15:41

6. september feiret vi 20-årsjubileum for Georg Sverdrups hus. I den anledning holdt påtroppende leder Cecilia Ekström og tidligere overbibliotekar Svein Engelstad taler om UBs histoire og fremtid. Her er begge talene.

Bildet kan inneholde: mennesker, publikum, sosial gruppe, samfunnet, begivenhet.
Publisert 9. aug. 2019 14:01

Velkommen tilbake til UB og UiO etter sommerferien. Håper alle har fått koblet godt av og er klare for høsten og studiestart mandag 12.august.

Illustrasjon av pensum. Illustrasjon: Rita Ho, (WMF) [CC0]
Publisert 15. mai 2019 12:05

UiO er nå i gang med prosjektet Digitalt pensum, som har som mål å få en helhetlig digitalisert løsning for både pensumlister og pensuminnhold. Prosjektet skal bidra til oppfyllelsen av et helhetlig digitalt læringsmiljø ved UiO.

Blomsterkvist foran HumSam-biblioteket
Publisert 13. mai 2019 14:26

Svein Engelstad takker av som leder for HumSam-biblioteket med disse refleksjonene om fortiden og tanker om fremtiden for Universitetsbiblioteket.

Bybilde med buss, London. Foto: Eystein Gullbekk
Publisert 15. mars 2019 10:29

4.–6. mars var ledergruppa i London på studietur. Vi besøkte bibliotekene på King’s College og UCL, og British Library, tre ulike institusjoner valgt ut pga relevansen for vår egen aktivitet, og som kan være spennende samarbeidspartnere fremover.

Publisert 25. jan. 2019 15:37

I UiO-rapporten «Trinn for trinn» beskrives vi som en sterk aktør ved UiO. Ingressen om UB slår fast at "Universitetsbiblioteket ved UiO har ambisiøse medarbeidere som gjennom samlingene, tjenester, kompetanse og infrastruktur bidrar aktivt til forskning, utdanning og formidling på høyt internasjonalt nivå."  (Trinn for trinn, 2017, s. 65). Hvilke strategiske grep skal til for å gjøre en tilsvarende sterk attest gyldig i 2030? Det er det UBs strategi 2030 skal si noe om. Hva skal ivaretas? Hva skal fornyes? Hva må bringes inn? Hvilke utfordringer møter vi og hvordan skal vi prioritere i møte med disse?

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO.

Ledergruppen består av Cecilia Ekström, Hanne Graver Møvig, Randi Halveg Iversby, Eystein Gullbekk, Live Rasmussen, og Håvard Kolle Riis.