Appen Realfagsbiblioteket

Appen startet som studentoppgave høsten 2012. Nå er den ferdig utviklet og lansert for brukerne i biblioteket.

Veien fra studentprosjekt til ferdig produkt

Logoen til den nye appen "Realfagsbiblioteket"

Appen er utviklet av studentgruppen "BookWorms" på kurset Interaksjonsdesign INF2260/4060 ved Institutt for informatikk høsten 2012.

Etter 6 uker holdt de en live-demonstrasjon av prototypen med søk mot et dokument i fysikksamlingen. Appen viste kart over biblioteket med en pil til hvor boka befinner seg på hylla. Også en funksjonen med skanning av ISBN-strekkoder var klar.

Ved hjelp av prosjektmidler fra Nasjonalbiblioteket kunne Brukerdrevet innovasjon viderutvikle appen i samarbeid med studentene. Hovedprinsippet med å utvikle for studenter og ikke bibliotekansatte er beholdt hele veien.

Den ferdige appen lar deg søke i Realfagsbibliotekets åpne samlinger og viser deg på et kart hvor på hylla boka står. I tillegg lar den deg skanne ISBN- og BIBSYS-strekkoder så du kan sjekke om boka i bokhandelen er ledig på biblioteket! 

Studentene Hilde Bakken Reistad, Therese Slang, Lena Drevsjø og Saq Imtiaz og Realfagsbibliotekets Kyrre Traavik Låberg og Dan Michael Heggø har stått for videreutviklingen og implementeringen. Ikonet er designet av Yvonne Edvartsen.

App i Google Play og App Store

Appen er lansert i Google Play og App Store. Appens kontaktside er app.uio.no/ub/bdi/realfagsbiblioteket. Der ligger det også lenke til koden som er brukt via github. Koden er frigitt med MIT-lisens.

Publisert 26. sep. 2013 13:46 - Sist endret 22. des. 2017 08:38