Besøksadresse
Georg Sverdrups hus, 4.etasje (kart)
Moltke Moes vei 39
I denne utstillingen inviterer vi deg inn i J.K. Rowlings magiske Harry Potter-univers! I tillegg til vakre gjenstander, illustrasjoner og bokforsider gir vi deg et innblikk i noe av inspirasjonen bak trolldomsverdenen som har fengslet lesere over hele verden.
Obama, Clinton, Romney, McCain, Trump; de har alle preget forsiden på The New Yorker de siste 12 årene. Vi har valgt ut 32 politiske forsider fra 2008-2020 til vår nye utstilling.
I HumSam-biblioteket finnes mange buddhistiske tekster på flere asiatiske språk. I denne utstillingen får du se noe av mangfoldet innen buddhistisk kultur og litteratur.
Welcome down the rabbit hole: Vår nye utstilling «Alice i Eventyrland» er en hyllest til Lewis Carrolls barnebokklassiker. Bli med inn i fantasiens vidunderlige verden!
For 30 år sidan var Tyskland sentrum for verdshistoriske hendingar. 9. november 1989 fall Berlinmuren. Tyskland, som politisk hadde vært skild sidan 1945, vart atter sameint, og den kalde krigen gjekk mot slutten.
– en undersøkelse av Virginia Woolfs utvikling som forfatter da hun ble sin egen grafiske designer og forlegger.
Hva har Big Bangs hitlåt «Girl in Oslo» med Georg Sverdrups hus å gjøre? Hvorfor stiller vi ut en død edderkopp? Hvilke filmer gikk på kino i Oslo 6. september 1999? Alt dette får du svar på i vår jubileumsutstilling. Velkommen innom!
20. juli 2019 er det 50 år sidan Apollo 11 landa på månen; eit av dei store augneblinkane i verdshistoria. Vi markerer dette med ei utstilling i biblioteket. Velkomen!
På Universitetsbiblioteket finner du en stor samling av skeiv litteratur, litteratur som støtter UiOs forskningsgsgrupper, forskningsprosjekter og emner som tar opp LHBTQ-tematikk, kjønn og seksualitet.
Fra opplysningstidens store franske encyklopedi til dagens digitale leksikon; sjangeren som samler og tilgjengeliggjør kunnskap har endret seg gjennom tidene. I denne utstillingen finner du eksempler fra 1700-tallet til i dag.
Årets utgave av Norges lover blir den siste, og i den anledning har vi satt opp en utstilling i Domus Bibliotheca.
Vi setter fokus på språkbegrepet "spanglish" i vår nye, fargesprakende utstilling. Velkommen innom!
Charlotte Guillard var en av de første store kvinnelige boktrykkerne. Juridisk bibliotek har noen av bøkene fra trykkeriet Soleil d'Or i vår samling, og disse stiller vi nå ut i Domus Bibliotheca.
Brune, støvete, aldri utlånt og bortglemte. Noen bøker når liksom aldri helt frem i lyset. Det har vi gjort noe med. Velkommen innom til vår minst fargerike utstilling noensinne!
Bokutstilling med et utvalg av årets vakreste bøker i 2018!
I desember stiller vi ut noen av de flotte forsidene som har prydet magasinet The New Yorker hver desember i over 90 år. Mange kunstnere har bidratt til magasinet opp gjennom årene, og i vår utstilling setter vi litt fokus på dem. Velkommen!
Changer l'histoire, changer la vie! Det er i år 50 år siden studentopprøret i Frankrike. Det markerer vi med en foto- og bokutstilling om disse historiske dagene i mai! Bildene er tatt av den franske fotografen Philippe Gras, bøkene er fra samlingen vår. Velkommen!
Bokbinderfaget har lange tradisjoner. Vi har i denne utstillingen funnet frem bøker fra samlingene våre med unike innbindinger, fra 1500- til 1900-tallet. Velkommen!
Bokbinderi er en sterk håndverksmessig tradisjon i Norden, noe som kommer tydelig fram i utstillingen Nordiske Bokbind 2018. Her utstilles 51 bøker laget av nordiske bokbindere.
Velkomen til utstilling i samband med at det er 175 år sidan Edvard Grieg vart fødd!
Lyst til å lese om demokrati på landsbygda i Øst-India? Muntlig Mahabharata-tradisjon (Garhwal-Himalaya)? Vishnus inkarnasjon som dverg? Bauler i Vest-Bengal? Vi har funnet frem publikasjoner utgitt av UiO-forskere, samt gjenstander knyttet til forskningsprosjekter. Velkommen innom!
I år er det 50 år siden Lilly Bølviken ble Norges første kvinnelige høyesterettsdommer. Vi markerer jubileet med en utstilling i Domus Bibliotheca.
1918 ble den russiske forfatteren og historikeren Aleksandr Solzjenitsyn født. Vi markerer 100 års-jubileet med en bokutstilling om forfatteren og GULag-leirene han selv satt i etter andre verdenskrig. Velkommen!
Jan Erik Helgesen ved Norsk senter for menneskerettigheter fylte 70 år i fjor. I forbindelse med at han fratrer ved oppnådd aldersgrense er det laget en utstilling i biblioteket.
I perioder med store politiske endringer velger mange kunst- og kulturarbeidere å vise dette i sin kunstneriske praksis, og på den måten skape politisk og sosialt engasjerende kunst. Utstillingen viser hvordan kunstnerne bruker forskjellige uttrykk for å presentere politiske og aktivistiske holdninger.