English version of this page

Velkommen til biblioteket!

Hvordan låner jeg, når er det åpent, har dere printer, og hvordan får jeg fri tilgang til pensum? Her er svarene på alt du visste eller ikke visste at du lurte på.

studenter, bibliotek

Foto: UiO/Jarli & Jordan

Hvordan låner jeg bøker?

Bruk studentkortet ditt!  Studentkort = lånekort = kopikort, så det er lurt å skaffe seg studentkort fort.

Når er biblioteket åpent?

Åpningstidene finner du her. Noen steder kan du også komme inn utenfor bemanningstiden, med hjelp av studentkortet ditt.

Hvem kan bruke UB, lese og låne bøker?

Bibliotekene er åpne for alle, og som student på UiO har du lånekortet i studentkortet ditt. Mange av leseplassene må bookes på forhånd, via TP. Booking er åpent kun for UiO-studenter.

Låner dere ut pensum?

Bibliotekene har pensumbøker til utlån. Noe pensum har 2 ukers lånetid, så sett deg på venteliste om boka er utlånt.

Du kan finne pensum-/litteraturlister for nesten alle emner ved UiO i det nettbaserte verktøyet Leganto. Du finner listen for ditt emne i Canvas-rommet, eller under ‘Pensum/litteratur i Leganto’ på semestersiden på UiO sine nettsider.

Kan jeg skrive ut i biblioteket?

Ja, og studentkortet er det du bruker for å aktivere utskrifter på skriverne.

Hvordan finner jeg bøker

uio.oria.no søker du i Universitetsbibliotekets trykte og elektroniske samlinger, og finner både pensumbøker, elektroniske artikler og mye mer. Du får automatisk tilgang til elektroniske ressurser, og hvis du logger deg på, kan du reservere og bestille bøker og administrere egne lån og bestillinger. Pålogging i Oria skjer med Feide, med samme brukernavn og passord som ellers på UiO.

Hvor og når må jeg levere bøkene?

Bøker kan leveres til hvilken som helst av våre avdelinger. Adressene finner du her.
Alle lån blir automatisk fornyet, med mindre de er reserverte av noen andre.

Trenger du hjelp?

Møt en bibliotekar i vår digitale skranke hverdager kl. 09-15, eller kom innom et av bibliotekene. Vi hjelper deg gjerne!

Her finner du oss

Universitetsbibliotekets ​​​avdelinger er åpne for studenter, ansatte og alle andre. Hos oss kan du studere, møte venner, finne litteratur, være med på arrangementer og mye mer.
kart
Illustrasjon: Siri Frøseth-Rønning/UB

Velkommen og føl deg som hjemme!

Publisert 16. aug. 2022 09:00 - Sist endret 31. aug. 2022 15:46