English version of this page

EndNote

Bruk EndNote til å samle, organisere og finne igjen referanser og artikler. EndNote kan også brukes sammen med Word for å legge til referanser og litteraturlister.

EndNote 20 - avvent oppgradering

EndNote 20 for Windows ble nylig sluppet. Dette er en stor oppdatering og det er tre utfordringer knyttet til den:

  1. Med nye Endnote 20 så er ikke biblioteker laget i Endnote 19.2 nå lenger brukbare og de må konverteres til Endnote 20. Etter konvertering er de ikke bakoverkompatible, så biblioteker kan ikke deles mellom brukere som har Endnote 19.2 og Endnote 20
  2. EndNote 20 for Mac har ikke kommet ennå. Dette betyr at brukere som oppdaterer, og dermed konverterer bibliotekene sine, ikke kan dele biblioteker med andre Mac-brukere eller med egen Mac, skulle de ha det.
  3. Endnote 20 har ett helt nytt interface/utseende.

USIT gjør Endnote 20 tilgjengelig i Software Center så man kan oppgradere, men de abefaler sterkt at man tenker seg om før man oppgraderer. EndNote vil ikke bli automatisk oppdatert fra sentralt hold før Endnote 20 også er tilgjengelig for Mac. Brukere som samarbeider mye, også utenfor UiO, bør undersøke om samarbeidspartnere bruker Mac eller ikke og om de har tenkt å oppdatere sin versjon nå også.

(Oppdatert 25. november 2020.)


Facebook

Still oss gjerne spørsmål i gruppen "EndNote ved Universitetet i Oslo".

Kurs

Universitetsbiblioteket tilbyr kurs for ansatte og studenter ved UiO og OUS.

Andre veiledninger