tretopper, skogbunn, bymarka
Publisert 20. sep. 2020 19:24

I juni vedtok bibliotekstyret ny strategi for Universitetsbiblioteket frem mot 2030. Et stort stykke arbeid ble med det avrundet. I 19 måneder har UB stått i en strategiprosess. Denne uken ble UBs strategi lansert – på zoom.

påskeliljer, blindern
Publisert 6. apr. 2020 09:54

Kjære alle sammen.

De siste ukene har vi sammen stått i en situasjon de færreste av oss kunne ha forestilt oss på forhånd. Over natten ble vår hverdag og arbeidshverdag brått forandret. På få uker har vi lært oss å samhandle på nye digitale plattformer, vi har blitt nødt til å utforske hjemmekontorløsninger, og vi har tilpasset store deler av vårt tjenestetilbud på UB inn i nye digitale kanaler. Vi har kommet lengre fra hverandre, men samtidig har vi aldri vært så tilgjengelige. Ja, vi snakker om møtet med verktøyet Zoom.

Gigamapping av åpen forskning
Publisert 28. feb. 2020 15:05

UiO har nettopp etablert arbeidsgruppen, som består av de fire forskningsdekanene Mathilde Skoie (HF, leder av gruppen), Solveig Kristensen (MN), Jens Petter Berg (MED) og Tore Nilssen (SV), Margaret Fotland og Thomas Østerhaug fra Forskningsadministrasjonen samt Karin Ytterlid, Stine Marie Barsjø og undertegnede fra UB. Arbeidsgruppen rapporterer til viserektor Åse Gornitzka.

juridisk fakultet, domus juridica, nybygg, oslo
Publisert 16. jan. 2020 09:29

Vi er allerede i gang med andre uken og i full sving igjen. Under følger et knippe aktiviteter som møter oss første halvdel av 2020.

I denne bloggen skriver Universitetsbibliotekets ledergruppe om saker av betydning for UB og UiO.

Ledergruppen består av Cecilia Ekström, Hanne Graver Møvig, Randi Halveg Iversby, Eystein Gullbekk, Live Rasmussen og Hilde Westbye.