Keywords: Visit to Bergen, Observations at Realfagsbiblioteket
Avsluttet - Side 4
Keywords: Observations in Informatics and Medical library, First Analysis of Oria

Keywords: Analytics of Oria, Brainstorm Sessions
Keywords: Barcelona Study Trip, Project Infrastructure
Keywords: Kick-off, Student Project, Igelu
Hovedmålet for prosjektet er at UBs mappede vokabularer, Humord og Realfagstermer, kan utnyttes ved emnesøk i sluttbrukerverktøy.
Prosjektet har som hensikt å gi noen svar på hvordan man skal drive tjenesteutvikling med fokus på brukeropplevelse (UX) i biblioteket.
Og vinneren av #mitthumsam er....
Vi har kåret en vinner i #mitthumsam-fotokonkurransen! Les mer om vinnerbildet, juryens begrunnelse, og se andre innleverte bilder som får hederlig omtale. Takk til alle som deltok!
------------------------------------------------------------------------------------
Vi vil vite litt om hva du mener om læringsmiljøet hos oss. Hva er din favorittplass? Er det et sted du føler deg lost? Dette og flere "oppgaver" vil vi at du løser ved å ta et bilde, poste det på Instagram, si hvilken oppgave du har valgt og tagge med #mitthumsam. Det vanker en fin premie til vinneren!

Denne delstudien skal undersøke hva universitetsbiblioteket betyr i studier og i livet til besøkende fra forskjellige brukerkategorier: Hvor viktig er biblioteket som sted å være og å studere for jenter med innvandrerbakgrunn og andre som av forskjellige grunner ikke har optimale studieforhold hjemme? Hvor mye betyr et åpent bibliotekmiljø for studenter med ikke-akademisk og relativt ressurssvak bakgrunn? Hva betyr tilgang til tidsskrifter og litteratursamling for de samme studentene? Og hva betyr det fysiske biblioteket for det stadig økende antall studenter på MOOCs (Massive Open Online Courses)?

Denne delstudien tar for seg legitimeringen av nasjonalbibliotekene og forskningsbibliotekene i en digital tidsalder. Gjennom dokumentstudier og intervjuer med ledere i Nasjonal- og universitetsbibliotekene vil vi undersøke hvordan samspillet mellom oppdragsgivere (staten) og organisasjonene utspiller seg i internt og eksternt legitimeringsarbeid.

Prosjekt om akademiske skrivesentre i bibliotek.

I 2015 søkte vi om midler for ombygging av 1. etasje og underetasjen i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus, i forbindelse med Læringsmiljøåret 2016. 1. juni 2016 startet vi første etappe, med ombygging av 1. etasje. Denne ble ferdig 1. februar 2017. Våren 2017 er vi i gang med underetasjen. Dette vil gi et stort løft for læringsmiljøet i GSH!

Med et sosialantropologisk utgangspunkt, skal dette delstudiet undersøke hvordan de besøkende i biblioteket bruker, erfarer og er med på å skape bibliotekrommet, og hvordan bibliotekets fysiske utforming legger føringer for dette
Prosjektet startet opp i 2014 og er støttet av Nasjonalbiblioteket
Sosial rombooking ble påbegynt i faget INF4060 - interaksjonsdesign - høsten 2012 og konseptet ble ferdigutviklet av Rebekka Castro og Evy Litovchenco våren 2013 ved hjelp av innspill fra brukerne på Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes’ hus. Bookingsystemet er ment å gi en mer demokratisk løsning på booking av grupperom.
Hva skjer når brukerne får mulighet til å utvikle bibliotektjenester for - nettopp brukerne? Universitetsbiblioteket har fra høsten 2012 etablert en prosjektgruppe som blant annet skal se på utvikling av mobile tjenester og applikasjoner i samarbeid med informatikkstudenter.
Tjenesten startet som studentoppgave høsten 2013. Nå er den ferdig utviklet og lansert for brukerne i biblioteket.
I 2013 har UB kjørt et prosjekt på Patron Driven Acquisition (PDA). Målet med prosjektet var å finne ut hvilke e-bøker universitetets brukere vil ha som ikke dekkes av tradisjonelt bokinnkjøp.
Appen startet som studentoppgave høsten 2012. Nå er den ferdig utviklet og lansert for brukerne i biblioteket.
Av de mange studentprosjektene, ønsker Universitetsbiblioteket å videreutvikle ideene i et samarbeid mellom studentene og biblioteket. I 2013 tok vi opp tråden fra to av prosjektene fra høstsemesteret 2012.
Her finner du informasjon om hvordan du kan ta i bruk DUOs løsninger for henholdsvis innlevering av masteroppgaver via StudentWeb og automatisk høsting av vitenskapelige publikasjoner fra Cristin.
Prosjektet startet i 2013 med støtte fra Nasjonalbiblioteket. Avsluttet juni 2014. Prosjektet bygget på det foregående Realfagstermer og TEKORD.