Avsluttet - Side 4

Publisert 9. nov. 2016 18:57

Since January 2015, academic libraries in Norway are making use of Oria, a catalog based on the ExLibris Primo software. Within Oria, various user actions, such as searches and clicks on search filters are captured over time, and statistical data can be accessed via Primo Analytics. This wealth of data provides new opportunities to analyze user interaction with current library catalogs, and to potentially improve the access to library collections.

In an exploratory study within the Visual Navigation Project, we have analyzed the log data available of the library catalog of the University of Oslo. In particular, we looked at two datasets: the most popular queries (between January 2015 and September 2016), and the “zero-result” queries, i.e. the queries for which searches did not get any results (between August 2015 and September 2016).

Publisert 25. okt. 2016 09:16

Keywords: Interviews in Science Library, Project Activity Streams

Publisert 17. okt. 2016 12:48

Keywords: Visit to Bergen, Observations at Realfagsbiblioteket

Publisert 17. okt. 2016 12:47

Keywords: Observations in Informatics and Medical library, First Analysis of Oria

Publisert 22. sep. 2016 13:14

Keywords: Barcelona Study Trip, Project Infrastructure

Publisert 15. feb. 2016 21:49

Vi i Scriptoteket har lenge interessert oss for å utnytte emneord bedre i søk og navigasjon. I forbindelse med flere mappingprosjekter har vi arbeidet med konvertering og standardisering av de ulike emnesystemene som er i bruk i biblioteket og etablert en eksperimentell plattform for deling som åpne, lenkede data. Samtidig har vi jobbet med et sluttbrukerverktøy for emnesøk som kom i ny versjon i januar 2016.

Publisert 15. feb. 2016 13:15

Colligator er en bokkarusell med emneordsnavigasjon – navnet er en sammenslåing av «collection» og «navigator» og i er tillegg imperativ av «å samle» på latin. Colligator gjør det mulig å visuelt navigere i en samling ved å klikke på emneordsmerkelapper og rotere en karusell med forsider av bøkene som omhandler det valgte emnet.

Publisert 22. jan. 2015 14:37

Og vinneren av #mitthumsam er....

Vi har kåret en vinner i #mitthumsam-fotokonkurransen! Les mer om vinnerbildet, juryens begrunnelse, og se andre innleverte bilder som får hederlig omtale. Takk til alle som deltok!

------------------------------------------------------------------------------------

Vi vil vite litt om hva du mener om læringsmiljøet hos oss. Hva er din favorittplass? Er det et sted du føler deg lost? Dette og flere "oppgaver" vil vi at du løser ved å ta et bilde, poste det på Instagram, si hvilken oppgave du har valgt og tagge med #mitthumsam. Det vanker en fin premie til vinneren!

Publisert 20. jan. 2015 10:46

Denne delstudien skal undersøke hva universitetsbiblioteket betyr i studier og i livet til besøkende fra forskjellige brukerkategorier: Hvor viktig er biblioteket som sted å være og å studere for jenter med innvandrerbakgrunn og andre som av forskjellige grunner ikke har optimale studieforhold hjemme? Hvor mye betyr et åpent bibliotekmiljø for studenter med ikke-akademisk og relativt ressurssvak bakgrunn? Hva betyr tilgang til tidsskrifter og litteratursamling for de samme studentene? Og hva betyr det fysiske biblioteket for det stadig økende antall studenter på MOOCs (Massive Open Online Courses)?

Publisert 20. jan. 2015 09:26

Denne delstudien tar for seg legitimeringen av nasjonalbibliotekene og forskningsbibliotekene i en digital tidsalder. Gjennom dokumentstudier og intervjuer med ledere i Nasjonal- og universitetsbibliotekene vil vi undersøke hvordan samspillet mellom oppdragsgivere (staten) og organisasjonene utspiller seg i internt og eksternt legitimeringsarbeid. 

Publisert 16. jan. 2015 13:24

I 2015 søkte vi om midler for ombygging av 1. etasje og underetasjen i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus, i forbindelse med Læringsmiljøåret 2016. 1. juni 2016 startet vi første etappe, med ombygging av 1. etasje. Denne ble ferdig 1. februar 2017. Våren 2017 er vi i gang med underetasjen. Dette vil gi et stort løft for læringsmiljøet i GSH! 

Publisert 16. jan. 2015 12:57

Med et sosialantropologisk utgangspunkt, skal dette delstudiet undersøke hvordan de besøkende i biblioteket bruker, erfarer og er med på å skape bibliotekrommet, og hvordan bibliotekets fysiske utforming legger føringer for dette

Publisert 13. feb. 2014 14:33

Sosial rombooking ble påbegynt i faget INF4060 - interaksjonsdesign - høsten 2012 og konseptet ble ferdigutviklet av Rebekka Castro og Evy Litovchenco våren 2013 ved hjelp av innspill fra brukerne på Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes’ hus. Bookingsystemet er ment å gi en mer demokratisk løsning på booking av grupperom.

Publisert 4. feb. 2014 11:07

Bibduck er et rammeverk for å automatisere oppgaver i bibliotekssystemet Bibsys, og koble Bibsys mot andre programmer, f.eks. programvare for RFID-plater og utskrift av stikksedler. Det er laget av folk i skranken for folk i skranken, for å gjøre hverdagen litt enklere.

Publisert 21. jan. 2014 11:34

Bibcraft er et hjemmestrikket utlånssystem som ble unnfanget under noen hektiske dager på The Gathering 2013, og siden har vært med Realfagsbiblioteket på tur til Maker Faire og Forskningstorget. Systemet er fullstendig selvbetjent med RFID og registrering av nye lånere med aktiveringskode på SMS.